Vähemmän ajatuksia – enemmän rauhaa

Miksi ihminen on niin kovasti jossain menneessä tai sitten tulevassa? Vähemmän ajatuksia – enemmän rauhaa. Miten pystyisi enemmän nauttimaan niistä puhtaan olemisen hetkistä ilman, että päässä surraa koko ajan jokin vanha tai vielä tapahtumaton asia?

Tällaisia ajatuksia on herännyt viime aikoina joogatunneilla, joilla aloin käydä heinäkuun lopulla. Matolla hengitys syvenee ilman ponnisteluja ja läsnäolo on helppoa, mutta samantien kuin jättää joogastudion taakseen ja sukeltaa kauppakeskuksen vilinään, sisäinen rauha on muisto vain.

60 000 rasittavaa ajatusta

Ihmisen päässä pyörii noin 60 000 ajatusta vuorokaudessa. Pelkästään ajatuksena tuo luku tuntuu todella rasittavalta. Suurin osa niistä päässä pyörivistä asioista on sitä samaa vanhaa shaibaa, mitä pääkoppa pyörittää päivästä toiseen. Välillä sinne mahtuu toki hieman murhetta, huolta ja stressiä tulevasta. Mutta miten voisi olla enemmän sitä, että vain nauttisi siitä, että saa olla, eikä koko ajan pyörittäisi mielen kelaa. Miten nauttia enemmän läsnäolosta ja saavuttaa enemmän niitä kirkkaita hetkiä, kun tuntuu, että on yhtä kaikkien ihmisten ja maapallon kanssa?

En halua vanhana 50 vuoden päästä herätä siihen, että tulipa murehdittua ja stressattua läpi elämän asioista, joita ei sitten koskaan tapahtunutkaan. Tai pitipähän ripustautua niihin surullisiin, kurjiin ja epätoivoisiin asioihin, jotka lopulta veivät vain murto-osan elämästä, kun muu elämähän oli ihan hyvää.

Tämän kuvan nappasin heinäkuussa matkalla mökille. Tämä kuva kuvastaa rauhaa.

Miten oppia luottamaan lisää siihen, että kaikki sujuu, kuten kuuluukin ja lakata pelkäämästä elämää edes sitä vähää, koska pelkääminen vie iloa eikä auta tällä matkalla. Että ei ripustautuisi liikaa mihinkään, minkä voi minä hetkenä tahansa menettää. Että oppisi olemaan lungisti ja nauttimaan. Jos ei ihan koko aikaan, niin suurimman osan.

Ehkä se joogamatolla niin helposti soljuva syvä hengitys on vain tuotava myös muuhun arkeen? Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia.

Mahtavaa sunnuntaita!

Jenny

INSTAGRAMISSA

FACEBOOKISSA

P.s. Sydän tuohon alas on tullut jäädäkseen. Saa painaa, kiitos <3

Kotitreeni astui elämääni

Överi sokeri jäi, kun laitoin ruokarytmin kuntoon

Miten pitää huolta siitä, että virtaa riittää seuraavaan lomaan saakka?

Kateus ja tyytymättömyys – kesän vitsaukset