Entä, jos maanantai ei olekaan uhka

Entä jos maanantai ei olekaan uhka, vaan upea mahdollisuus?

Freelancer on vähän niin kuin ammattiurheilija. Viikonloppu ei välttämättä juuri eroa arjesta. Töitä tehdään silloin kun niitä on. En tiedä, johtuuko se siitä, mutta jo kauan maanantai on ollut yksi suosikkipäivistäni.

Vastaisku ankeudelle

Olen kyllä ollut aikanaan töissä myös paikassa, jossa maanantai pelotti. Menin usein aamuisin vatsa kipeänä töihin ja aloitin maanantain ja uuden viikon angstaamisen jo sunnuntaiaamuna. Koko sunnuntai meni pilalle stressatessa. Lopulta tein ratkaisun, joka paransi oloani sata prosenttia: otin loparit.

Jo pitkään olen kuitenkin tuntenut, että maanantai on hieno freesi päivä. Se aloittaa viikon, jona voi tapahtua mitä vain mahtavia asioita ja upeita ihmeitä. Maanantai on itselleni vähän niin kuin syksy tai vuoden ensimmäinen päivä. Silloin olen virtaa täynnä, erityisesti jos viikonloppu on sujunut mukavissa merkeissä.

Maanantai on kuin syksy

Pitkälti se, miten arkemme sujuu ja mihin aikamme käytämme, on omaa valintaamme. Toki tietenkin on asioita, joihin emme voi täysin vaikuttaa, mutta usein voimme kuitenkin vaikuttaa siihen, miten asioihin suhtaudumme.

Aika makeaa onkin leikitellä ajatuksella, että alkaa käyttäytyä toisin kuin mitä on tottunut tekemään. Ihminen helposti urautuu, automatisoituu ja ajattelee aina samalla tapaa. Esimerkiksi maanantaita on niin helppoa pitää ahdistavana, sillä tekeehän niin puoli Facebookia.

Entä jos maanantaina ajattelisitkin, että ah, uusi viikko, uudet mahdollisuudet. Kulkisit työpaikalle, kouluun tai minne menetkään ikään kuin uusin silmin. Näkisit maanantainkin ihmeenä, johon sait herätä.

Vastaisku ankeudelle

Näe asian toinen puoli 

Ja kun nyt päästiin vauhtiin, niin entäpä jos vastoinkäymisen kohdalla miettisitkin, että jaa, näin on nyt, mitähän tämä tapahtuma tahtoo minulle kertoa.

Entä silloin, kun et saakaan työpaikkaa, jota hait. Voisitko mitenkään kuvitella, että jotain parempaa ja sinulle sopivampaa on tulossa?

Entä jos et enää ajattelisi, että miksi minä, vaan miksi en minä?

Entä jos ymmärtäisit sen, että se hemmetillinen kiire, joka täyttää päiväsi ja saa sinut pyörryksiin, on pitkälti omaa valintasi. Ihan kuin minun ajankäyttöni on minun vastuullani. Pikku kätöseni ovatkin muuten laatineet kalenteriini taas sellaisen viikon, josta selviytyäkseni tarvitsen pysähtymisiä!

Maanantai. Uusi alku. Uusien mahdollisuuksien päivä.

Hienoa alkavaa viikkoa sinulle!

Vastaisku ankeudelle