Päätin valita, että elämä on nautintoa

Päätin jo monta vuotta sitten, että tahdon elää päiväni niin, että pääosin olen plussan puolella. Tätä edelsi surullinen jakso harmaassa ja pimeässä. Toki välillä tulee litsaria naamaan, stressaa, ärsyttää, ottaa päähän, mutta suurimmaksi osaksi elämä voi olla ihanaa seikkailua, iloista matkaa, jossa jokainen päivä voi olla juhla. Päätin valita, että elämä on enemmän nautintoa kuin reissu, joka meni reisille.

Vastaisku ankeudelle

Päätöksen suunnan muuttamisesta voi tehdä vaikka tässä hetkessä. Sen voi tehdä, vaikka elämä itsessään ei muuttuisi mihinkään. Sitä voi iloita enemmän, nauttia olostaan enemmän, todella elää eikä vain hengittää. Vaikka töissä olisi yhä hektistä, lottovoitto ei vieläkään olisi löytänyt luokseni, kukaan ei olisi vienyt eteisessä kököttävää haisevaa roskapussia ulos kahteen päivään ja elo kolmen eri-ikäisen lapsen kanssa on välillä hemmetinmoista tasapainottelua.

Myönteisyyteen ei ole oikotietä

Miten sitten muuttua myönteisemmäksi? Siihen ei ole oikotietä, mutta monia eri reseptejä kyllä. Joka ilta voi käydä läpi päivän tapahtumia ja miettiä niitä, joista erityisesti on kiitollinen. Joka aamu, kun saa herätä voi ensin pohtia, miten tänään voin tehdä juuri tästä päivästä erityisen.

Ja kun mielen tyhjentää illalla myös niistä epäonnekkaimmista sattumista, seuraavana aamuna saa jälleen aloittaa puhtaalta pöydältä. Kirjaimellisesti asioiden voi kuvitella virtaavan viemärikaivosta alas. Lirilori! Ah sentään, miten puhdistavaa!

Vastaisku ankeudelle

Kannattaa myös enemmän keskittyä vahvuuksiin ja hyviin ominaisuuksiin sen sijaan, että miettii, mikä elämässä tai itsessä on päin persettä. Suosittelen lämpimästi nostamaan pöydälle kaikki ne myönteiset puolet ja asiat, kyllä niitäkin on, vaikka arki tuntuisi kuinka tahmaiselta.

On paljon järkevämpää myös kiinnittää huomiota siihen, mikä tekee itselle hyvää, mikä antaa itselle energiaa, mikä on juuri niin kuin tahdomme sen olevan kuin päinvastaisiin asioihin. Ihmisellä vain on kumma taipumus antaa negatiivisille asioille aivan liikaa huomiota, olivat ne sitten suuria tai pieniä. Murehtiminen ja stressaaminen eivät vaikuta elämään myönteisesti. Murehtiminen on kuin rukoilisimme kaikkia niitä ongelmia, murheita ja vaivoja saapumaan luoksemme pikapikaa.

Vastaisku ankeudelle

Sinunkaan onnesi tiellä ei voi olla kukaan

Kun oikeasti hiffaa sen, ettei kukaan tai mikään voi olla onnemme tiellä, arjesta tulee todella hienoa. Aina tulee olemaan ärsyttäviä asioita ja ärsyttäviä ihmisiä, ikäviä sattumuksia ja vastoinkäymisiä, vattumaisia tilanteita. Itseäni on suuresti helpottanut asioiden hyväksyminen ja tämän asian konkreettinen sanominen omassa päässäni: hyväksyn tämänkin asian, tilanteen tai ihmisen. On jännä, miten yksi pieni lause vie pohjan kaikelta ärtymykseltä ja homman voi jättää omaan arvoonsa ja keskittyä täysillä muihin asioihin.

Minä tahdon elää päiväni seuranani ilo, innostus ja elämänhalu. En suostu enää vain raahautumaan arjessa tai hukkaamaan yhtäkään hetkeä.

Inspiroivaa ja energistä viikonloppua sinulle! Nautitaan olostamme ja muistetaan, ettei tämä ainutlaatuinen elämä ole kenraaliharjoitus!

Lue myös:

Onnellisuuteen apua kirjasta

Elämä on kaikkia tunteita

Vastaisku ankeudelle