Hyvien asioiden listoja

Koska elämä on tällä hetkellä yhtä kuin #ruuhkavuodet, olen taas alkanut kirjoittaa iltaisin pikku listoja. Hyvien asioiden listoja. Kirjaan ylös kolme kertaa kolme asiaa, jotka muistuttavat, että asiat ovat vähintäänkin ihan hyvin.

Tulppaanit, ehdottomasti hyvä asia!

Kohta ensimmäinen viikko uudessa työssä on vain hurahtanut ohi. Innostukseni kasvaa sitä mukaa, kun opin uusia asioita! Ihan mahtavaa on päästä käyttämään aivojaan vähän eri tavalla kuin viime kuukausina tai ehkä jopa parina vuonna. Tekee niin hyvää joutua myös hieman pinnistelemään!

Samaan aikaan joka tuutista tulee vastaan se, miten tärkeää on palautua. Palautua työstä, palautua treeneistä, palautua stressistä, palautua arjesta. Näistä tulenkin kirjoittamaan paljon lisää tässä lähiaikoina, sillä onhan tuo nelikko pinnalla myös omassa elämässäni samalla lailla kuin useammalla meistä.

Nyt ovat asiat mukavasti ja aika tasaisestikin, jos nyt ei uuden työn jännitystä lasketa mukaan. Kun kaikki toimii, olisi helppoa unohtaa olla kiitollinen. Itse pyrin muistamaan sen kuitenkin niin usein kuin mahdollista. Illalla kun alan nukkua, käyn läpi päivän kohokohtia ja muitakin asioita, joista voi olla kiitollinen. Aamulla usein ensimmäisenä fiilistelen yhä, mitä päivältä toivon ja pyrin pitämään mielessä sen, ettei itseasiassa oikein mikään tässä elämässä ole itsestäänselvyyttä.

Kirjoita kolmen asian listoja

Välillä ärsyttää, harmittaa, hermo menee ja on vaikeampaa. Välillä on kiireistä ja välillä taas tuntuu, ettei tapahdu mitään. Välillä kaikki on ihanan helppoa ja yhtä ruusunpunaa sekä popkornia. Ihan sama mikä fiilis, joka päivä voi kirjata ylös:

a) Kolme asiaa, ihmistä tai tapahtumaa, jotka tuovat sinulle tällä hetkellä iloa.

Uusi työ, lähes päivittäiset kännykkään saapuvat kuvat suvun nuorimmasta, joka asuu sadan kilometrin päässä ja liikunta, joka on taas alkanut rullata kepeästi ja vaivattomasti. 

b) Kolme asiaa, ihmistä tai tapahtumaa, jotka saavat sinut tuntemaan onnellisuutta.

Perhe, itseluottamus ja yleensäkin tasainen usko siihen, että elämä kantaa. (Sen se on nyt näyttänyt niin monesti, etten voi enää koskaan uskoa muuta, mitä ikinä tapahtuisikaan.)

c) Kolme asiaa, ihmistä tai tapahtumaa, joista olet kiitollinen.

Sisäinen rauha, joka useimmiten vallitsee (paitsi tänä aamuna, kun en muistanut olevani aikuinen ja rähjäsin kilpaa teinin kanssa), hanavesi ja jalat, joilla juosta. 

Vie aikaa noin kolme minuuttia. Ja tekee fiiliksestä entistä paremman.

Jatkan myös sen (ikuista) opettelemista, että sanon myös ääneen asioita, jotka tekevät minut iloiseksi tai saavat kokemaan positiivisia tunteita. Ihan vain sanon ääneen senkin, jos tunnen itseni iloiseksi, koska miksipä ei. Se tarttuu, toki riippuu vähän seurasta.

On kyllä niin mahtavaa ja hienoa, että ihminen voi muuttaa asenteitaan ja näkökulmiaan, vaikka hidasta työtähän se on. Aluksi sitä joutuu oikeasti kelaamaan, että miltä tuntuu, mitä miettii ja mitä siellä pääkopassa liikkuu. Mutta näin 9 vuoden matkani jälkeen en itse enää kovinkaan paljon analysoi tai mieti, asiat tapahtuvat automaattisesti ja niin, etten niitä oikein edes noteeraa.

Omia tehdasasetuksia on mahdollista muuttaa myönteiseksi! Se on kuulkaas hieno asia, jos jokin.

Torstai, toivoa!

T-paidan mukana saapunut muistutus. Ehdottoman hyvä asia.