Illallisella ventovieraiden kanssa

Yhteistyössä: Taste of Helsinki

Eiks oo vähän outoa mennä illalliselle ihmisen kanssa, jota ei tunne ollenkaan, kysyi tytär, 16, pari viikkoa sitten sunnuntaina. Olin juuri lähdössä syömään Ku ite tekee -blogin Minnan kanssa, jota seuraan Instagramissa ja jonka olin tavannut ohimennen vuosi sitten Ping Helsinki -festareilla.

Blogissaan Minna kuvailee itseään epämuodikkaaksi ja tavalliseksi ja olevansa ylpeästi niitä. Hän kertoo vertaavansa aasialaisessa kaupassa ja Lidlissä käyntiä ulkomaanmatkaan. Olin ensin ajatellut, mitähän ruokabloggaaja tuumaa, kun joutuu samaan pöytään ihmisen kanssa, joka fiinien ja itselle vieraiden ruoka-aineiden kanssa törmättyään ei ole aina satavarma, miten niitä kuuluu syödä. Nuo Minnan kuvaukset itsestään luettuani ajattelin, että tulemme varmasti juttuun keskenämme enkä ollut väärässä. Eikä ollut kuin yksi ateria, josta olimme molemmat epävarmoja, kuuluiko se syödä järjestyksessä ensimmäisenä olevalla lusikalla, haarukalla vai sekä että. Päädyimme viimeiseen vaihtoehtoon!

Meidät oli kutsuttu syömään Kalevankadulle ravintola Passioon, joka kertoo edustavansa skandinaavista, eurooppalaista keittiötä ja on tunnettu muun muassa oluistaan ja maahantuomistaan viineistä. Nimenä Passio oli itselleni tuttu, mutta jotenkin se oli vain jäänyt kokeilematta. Seuraamme liittyi myös ravintoloitsija Jussi Hukkanen, ja kas, niin istuinkin illallisella kahden ventovieraan kanssa.

Ruoka oli erinomaista, tunnelma hyvä ja rento sekä palvelu kohteliasta, mutta ei liian pönöttävää. Pääsimme tosiaan maistelemaan, sillä loppuvaiheesta minulla alkoi olla vaikeuksia saada mitään vatsaani enää mahtumaan. Minna nautti myös viineistä, itse olin onnellinen yhdestä alkoholittomasta oluesta ja kuplavedestä. Alkoholiton vuoteni herätti keskustelua ja pääsin myös kertomaan silloin vielä tulevasta maratonista. Jutustelimme niitä näitä ja maistelimme parsakeittoa ibericotempuran kera, gazpachosorbetia, maksaa ja vaikka mitä muuta. Jokainen ruoka-annos oli elämys ja niiden esillepano oli kaunista ja harkittua.

Illan mittaan pöytäseurueemme jutut alkoivat muuttua vähemmän häveliäiksi. Tuli kuultua ja kerrottua muun muassa parhaat ruokamyrkytysstoorit ja muitakin matkakommelluksia. Juttujemme taso tai sisältö ei haitannut, sillä muu asiakaskunta oli turisteja: ympärillä kuuli ainakin saksaa, englantia, japania ja italiaa. Naapuripöydässä istunut vanhempi italialainen pariskunta otti Facetime-puhelun kotimaahansa, jotta sai toivottaa lapsenlapsilleen hyvää yötä. Ylisöpöä!

Passio ei jättänyt kylmäksi, vaan voisin hyvin nähdä itseni syömässä siellä omalla rahalla. Haluan myös käydä kokeilla Korkeavuorenkadulle ravintola Gastonen paikalle ilmestynyttä ravintola Corsoa, joka on myös Jussi Hukkasen omistuksessa.

Passio on nyt tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana gourmetfestivaali Taste of Helsingissä, jossa Passion antimiin on helppo tutustua. Passionin Taste of Helsinki –listalla on juurikin maistamiani gazpachosorbetia ja vähän vegeä, parsakeittoa ibericotempuran kera, lisäksi myös lammasmakkaraa, veripalttua ja uutta perunaa ja kaiken kruunaa passiopusu.

Ja sitten vielä iloinen uutinen! Arvon yhden kahden lipun paketin 15.–18.6. järjestettäville Taste of Helsinki -festareille. Arvontaan osallistut kommentoimalla tähän postaukseen 11.6.17 klo 24 mennessä, mikä on lempiravintolasi. Se saa sijaita ihan missä tahansa maailmankolkassa, mutta olisi mahtavaa, jos liität mukaan ravintolan nettisaitin, jotta me kaikki muutkin voimme siihen tutustua. Voittajalle ilmoitan henkilökohtaisesti ja myös kyseisen postauksen kommenteissa.

Oletko käynyt Taste of Helsingissä? Aiotko mennä?