Matka kohti Alppeja on alkanut – Tour du Mont Blanc 150 km

Joskus viime vuonna aloin seurata Alppimentoreita Instagramissa. Ensimmäisen ultrakisani, Stockholm Multi Island Runin, jälkeen mielessä alkoi säännöllisin väliajoin kummitella ajatus, että olisipa kiva juosta Alpeilla. Sinänsä hauska ajatus, sillä olinhan alkanut juosta mäkiä vasta pari vuotta sitten. Sitä ennen olin tasamaan rakastaja ja liikunnanohjausvuosina valitsin lenkkimaastot sen mukaan, missä on tasaisinta. Haha. Those were the days.

No mutta – loppusyksystä aloin puhua  asiasta kotona ja koska mösjöö ei kerran heti tyrmännyt ajatusta, ostin lopulta Alppimentorien järjestämän reissun itselleni ja hänelle yhdistettynä joulu-, synttäri-, ja hääpäivälahjana. Senpä takia tämän vuoden suurimpia juoksukohokohtiani on Tour du Mont Blanc, jossa neljän päivän aikana kilometrejä kertyy yhteensä noin 150 ja korkeusmetrejä 9 950+. Korkein yksittäinen nousu on 2 800 metriä. Kaikki tarvittava tavara kulkee mukana juoksurepussa, ja yövymme kolmessa eri vuoristomajassa.

Juoksua kolmessa maassa

Alppijuoksumme sijoittuu heinäkuun alkuun ja starttaamme liikkeelle Chamonixista Ranskasta. Mahtavaa on, että neljän juoksupäivän aikana juoksemme myös Italiassa ja Sveitsissä. Kovin paljon en ole vielä reitin karttaan (alla) ehtinyt perehtyä, mutta kevään kuluessa alan varmasti ymmärtää tulevaa juoksureittiä syvemmin. Kevään aikana myös treenaamme yhdessä alppijoukkueemme kanssa, kuten mukavaa naisvoittoista porukkaamme itse nimitän. Oli hauska muuten se, että samalle reissulle sattui useampikin juoksuinspiraattori, joita olin jo aiemmin seurannut somessa.

Tour du Mont Blanc

Alppijengi kokoontui ensimmäistä kertaa

Lauantaina tapasimme ensimmäistä kertaa porukalla, esittäydyimme ja kävimme läpi kevään kulkua. Heti ilmeni, että pääsen juoksemaan kovassa ja innostavassa seurassa! Kävimme lopuksi yhdessä myös tunnin polkulenkillä Espoossa. Vaikka lumimössössä olikin raskasta juosta, fiilis oli sanoinkuvaamattoman upea. Aurinko paistoi, sain olla luonnon helmassa itselleni uusilla poluilla yhdessä hyvien tyyppien kanssa, joiden kanssa jaan ainakin yhden saman intohimon: juoksun. Vain mösjöö puuttui, sillä hän lähti viemään tokaluokkalaista hänen ensimmäiseen korispeliinsä ikinä.

Kuvassa toinen Alppimentoreistamme eli Janne.

Kevään mittaan tulemme treenaamaan niin yksin kuin yhdessäkin. Ohjelmassa on treenejä vanhan opinahjoni Solvallan Swing Hillissä kuin Malminkartanon jättärilläkin.

Omaan treenilukkariin on lisättävä sekä peruspitkiksiä että mäkijuoksua. Pääsiäisen jälkeen, viikko Kaarinan rataultrasta, vietämme viikonlopun juosten Nuuksiossa. Ajoitus tosin on omalla kohdallani hieman haastava, koska olen ostanut paikan Kaarinan 12 tunnin kisaan, ja aikaa palautua jää vain viikko. Täytyy katsoa, miten sen ratkaisen.

Kesäkuussa juoksemme neljänä peräkkäisenä päivänä neljässä eri paikassa pk-seudulla alppisimulaation, jossa puolitamme Tour du Mont Blancin nousumetrit ja saamme hieman esimakua siitä, mitä on luvassa. Huh! Varmasti tulossa on jännittävä seikkailu, jonka muistaa vielä mummelina kiikkustuolissa, jos maailmankaikkeus suo.

Onko kokemusta alpeilla tai muissa vuoristo-olosuhteissa juoksemisesta? Jos, niin haluan mielelläni kuulla KAIKEN!

Mukavaa eloa,

Jenny

TERVETULOA INSTAGRAMIIN 

TERVETULOA FACEBOOKIIN

Lue ja laita hyvä kiertämään:

Työmatkajuoksun plussat ja miinukset

Ylikierrostelun rauhoittelua ja haastattelu Fit-lehdessä

Elämänmuutos vie aikaa ja vaatii toistoa – mutta yhtäkkiä huomaa, että kaksi vuotta on kulunut

Uuteen nousuun – löydä energisempi elämä -kirjani on ilmestynyt

Vuoden 2018 juoksutavoitteet menivät aikalailla persiilleen