Stressiä vähentävä To do -lista viikonlopulle

Koska viime viikot ovat olleet niin hektisiä, tein itselleni mukavan tekemisen ja ehkä stressiäkin vähentävän To do -listan. Häh, voiko sellaisia ollakaan? Voi, kunhan vain ei ala suorittaa listaa. Sellainen tuskin lisää tai parantaa hyvinvointia.

Vastaisku ankeudelle

Viikot kun vain hurahtavat sitä tahtia, että hyvä kun ehtii kissaa sanoa. Keskiviikkona, kun tämä viikko ”alkoi”, tuntui ihan hassulta, että ylihuomenna olisi jo viikonloppu. What! Jouluun on pari viikkoa ja kaikki on ihan vaiheessa ja levällään, mutta en aio stressata niistä enkä työhommista. Tänään päätin, että mitä isompi kiire minulla on, sitä useammin päivän aikana pyrin olemaan tekemättä mitään. Toimii!

Tänään muuten kuulin, että hyvin puolueellisesti sanottuna tämän joulun hittilahja eli erokirjani Sisäinen minä on tullut vihdoin painosta. Omat kappaleeni ovat vielä matkalla luokseni, mutta kerron kirjasta sitten lisää, kun itsekin sitä pääsen hiplaamaan.

Mutta se To do -lista. Sen saa mielellään kopioida!

Vastaisku ankeudelle

Tuijota merelle ja tunne itsesi vapaaksi. Huolen ja stressin iskiessä kysy itseltäsi, ovatko ajatuksesi totta. Pysähdy todella kuuntelemaan, kuinka linnut laulavat.

Syö ruokasi ajatuksella ja pureskele se hyvin, ilman kiirettä ja hotkimista. Hymyile ventovieraalle. Puhu vierasta kieltä.

Vietä aikaa rakkaidesi kanssa ilman, että näpräät kännykkääsi vartin välein. Keskity kuuntelemaan ja todella kuulemaan. Naura paljon.

Katso toista silmiin. Tiedosta, että asiasi ovat luultavasti kokonaisuudessaan ihan hyvin. Ole kiitollinen siitä, mitä sinulla on.

Kehu, kun on aihetta. Muista, ettei mikään ole itsestäänselvyys. Ajattele ihmisiä ja lähetä heille ajatuksissasi virtaa ja rakkautta.

Lue kirjaa. Tarjoa apuasi. Nosta lasillinen tälle hetkelle.

Palkitse itsesi, koska voit. Anna positiivista palautetta. Tee joku asia uudella tapaa.

Ole toiselle sellainen kuin toivot hänen olevan itsellesi. Anna valosi loistaa. Puhu lapsille muutakin kuin älä-kieltä.

Usko, että kaikki onnistuu. Lähetä viesti ystävälle. Tiedosta se, ettei mikään kestä ikuisesti, ei ilo eikä suru.

Iloitse pienestä. Lakkaa miettimästä tekemättömiä asioita, ja sen sijaan kiitä itseäsi kaikesta, mitä olet jo tehnyt. Rakasta isosti.

Ole oma itsesi. Siedä arjen kaaosta ja epävarmuutta. Oivalla, että valinnoillasi voit oikeasti vaikuttaa.

Tee asioita, joita haluat tehdä. Ymmärrä se, ettei tavallisia päiviä olekaan. Tiedosta, että elämä on ihme.

Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä muista, että olet oman arkesi arkkitehti.

Mahtavaa torstaita, toivoa myös!

Lue myös:

Et saa pahaa pois, mutta hyvää voit lisätä

Elämäsi tärkein ihmissuhde olet sinä itse

Vastaisku ankeudelle