Superfoodeja ja smoothieita meidän keittiössä – en olisi uskonut (sisältää alekoodin!)

Kaupallinen yhteistyö Fitnessfirst.fi

Mä en tajuu, miten me ollaan pystytty elää ilman smoothiekonetta. Tääl odottaa sua sit kylmä appelsiini-päärynä-omenasmoothie mums. 

Testasin tollasta porkkana-kurkku-sellerijuttua. Sen väri on niin kauhee, ettei sitä voi laittaa Instagramiin, mutta se on tosi hyvää.

Superfoodeja ja smoothieita meidän keittiössä – en olisi uskonut!

Tällaisia viestejä olen saanut puolisoltani puhelimeeni sen jälkeen, kun ostimme tehosekoittimen oikeastaan siksi, kun olin lupautunut tekemään kaupallista yhteistyötä Suomen suurimman superfoodien ja luomuruoan verkkokauppa Fitnessfirst.fi:n kanssa.

Kuvittelin, että minä olen se, joka joutuu kodissamme smoothiet sekoittamaan, mutta kas, olin väärässä! Puolisoni, joka on tuskaillut kasvisten ja superfoodien järsimisen kanssa, löysi tehosekoittimen hankinnan myötä oivan ja nopean väylän nauttia niitä.

Terveellisempi ruoka kiinnostaa, mutta tiettyyn rajaan asti

Kun vuoden alussa aloitin elämäntapamuutoksen, kiinnostuin myös vitamiinirikkaista ja terveellisimmistä ruoka-aineista, jotka mahdollisesti parantavat myös vastustuskykyä tai lisäisivät esimerkiksi energistä oloa. Itselleni se tarkoitti käytännössä aluksi lähinnä sitä, että lisäsin kasvisten käyttöä runsaasti verrattuna aiempaan, mutta aloin tutkia, onko vielä jotain, jota kannattaisi nauttia.

Mitkään spiruliinat, havupuu-uutteet ja pakurit eivät olleet itseäni aiemmin vain kiinnostaneet ja olenkin aina ollut maailman surkein superfoodien käyttäjä, jos mustikkaa ei lasketa lukuun. Joko noissa ensin mainituissa on tökkinyt ulkonäkö (kyllä, saatan olla joskus epäluuloinen) tai sitten ne vain ovat maistuneet mielestäni pahalle. Niin terveysfriikki en ole koskaan ollut, että söisin tai joisin jotain pahanmakuista, vaikka se edistäisi hyvinvointiani.

Toisaalta taas olen kyllä innokas kokeilemaan uusiakin juttuja, mutta usein arki vain on niin täynnä, että sitä pitäytyy niissä omissa tutuissa jutuissa eikä jaksa tai ehdi ryhtyä kokeilemaan mitään uutta. Eräässä tilaisuudessa maistoin chiansiemenpuuroa, mutta se ei todellakaan ollut rakkautta ensisilmäyksellä. Kerran saimme ystäväni kanssa kahvilassa raakajäätelöt kaupan päälle, koska olimme joutuneet odottamaan ruokaamme iäisyyden. Jäätelöt olivat meidän kummankin mielestä niin pahan makuiset, että salakuljetimme ne kahvilasta hihitellen ulos ja heitimme roskikseen. Uuh! No, näistä on jo pari vuotta, mutta saa nähdä, kauan menee, ennen kuin kokeiluni toistuu.

Yhteistyössä fitnessfirst.fi-kaupan kanssa pääsin testaamaan itselleni vähän oudompiakin juttuja, jotka ovat monille varmasti ihan tavallisia. En kuitenkaan uskaltanut aloittaa superfoodien saloihin sukeltamista niistä villeimmistä asioista, tosin en kehdannut tilata myöskään niitä tavallisempia ei edes välttämättä niin superfoodeja juttuja, kuten pähkinöitä, lisukkeita tai jauhoja. Sen verran yllätin itseäni, että valitsin valikoimista esimerkiksi viherjauheen, jonka sanotaan vahvistavan esimerkiksi lihastoimintaa ja hemoglobiinia.  Tilasin myös inkiväärijauhetta, proteiinia, A- ja C-vitamiinia ja rautaa sisältäviä inkamarjoja ja erilaisia siemeniä. Taateleita tilasin ison pussin, ja olen huomannut, että jos makeanhimo iskee, niin niitä kun syö yhden tai kaksi, niin puff, makenhimo on tyydytetty.

Terveellisen makuisia, ehkä myös hyvän makuisia?

Kun vielä tosiaan saimme hankittua tehosekoittimen, jolla niitä smoothieita sitten saattaa pyöräytellä, niin ei muuta kuin hommiin. Oikeastihan tehosekoitin seisoi vielä viikon pakkauksessaan keittiönpöydällemme, ennen kuin saimme sen käyttöön. Nettihän on smoothieohjeita pullollaan, mutta itse surautin ensimmäisen pehmeän juomani impulsiivisesti käyttämällä kotoani löytyviä raaka-aineita. Latasin tehosekoittimeen avokadon, selleriä, omenan, viherjauhetta, inka-marjoja, vettä, puolikkaan sitruunan mehun ja maustamatonta jogurttia ja avot, en tiedä voiko sanoa, että tosi hyvää tuli, mutta tuli ainakin terveellisen makuista!

Ehkä se salainen henkinen vastustus smoothieita kohtaan on ollutkin se, että ne usein maistuvat terveellisiltä ja niiden valmistamisessa on käytetty myös sellaisia raaka-aineita, jotka ovat itselleni vieraita. Nirso lapsi minussa on herännyt sanomaan, että ei halua! Mutta sinne vain kuulkaas se viherjauhe ja inka-marjat upposivat tehosekoittimeni syövereihin ja purkit ovat olleet sittemmin ahkerassa käytössä.

Vieläkään smoothieideni ulkoasu ei ole ehkä se kaunein mahdollinen, mutta ihminen on parhaimmillaan ollessaan rehellinen ja sitäpaitsi itselleni pienet sattumat ja rouhea suutuntuma juomassa sopivat samettista lientä paremmin. Sitä paitsi oma kantani on viime vuosina ollut vahvasti se, että virheet eivät ole haitaksi, sillä niistä voi aina oppia. Kohti täydellisempää smoothieta siis! Tosin ohjathan on yllättäen ottanut puolisoni, joten voi olla, ettei minun tarvitsekaan harjoitella, vaan smoothiebaari on avoinna aina, kun hän on kotona.

Vielä en osaa sanoa, onko noilla uusilla ruoka-aineilla vaikutusta hyvinvointiini, enkä osaa myöskään sanoa, kuinka kauan smoothie-innostukseni jatkuu. Ehkä siitä tulee tapa, ehkä ei, sen näkee sitten jatkossa. Olen nyt tämän elämänmuutosvuoteni aikana yllättänyt itseni niin monta kertaa, ettei sitä kuulkaas tiedä, jos sipsuttelen kodissani ensi kesänä täydellisen vihreää aamusmoothieta siemaillen kiireettömänä tohveleissa ja aamutakissa. Never say never!

Fitnessfirst.fi tarjoaa sinulle, blogini lukija, alekoodin, jolla saat 15 prosenttia alennusta tilaamistasi tuotteista. Nettisivut ovat selkeät ja hyvin teemoitetut, ei muuta kuin surffaamaan! Alekoodi on JENNY15.

Kiinnostaa ihan hulluna, käytätkö sinä superfoodeja ja jos, niin miten?

Parasta päivää,

Jenny