Välipala ruuhkavuosiin ja kiireiselle

Välipala ruuhkavuosiin ja kiireiselle tulee tässä, ole hyvä!

 

Tuhdimpi vaihtoehto

Täysjyväleipää, juustoa ja avokadoa

Rahkaa, banaani, omena ja kiwi

Ja kyllä toimii!

 

Kevyempi vaihtoehto

Kermaviiliä ja dippikastiketta

Selleriä, paprikaa, kukkakaalia, porkkanaa ja kurkkua siivuina

Kun vielä työskentelin kotona, saatoin lounaaksi tai välipalaksi vetää kylmiä lihapullia suoraan paketista. Ah, miten naisellista! Säännöllinen työaika muualla kuin kotona on tehnyt järjettömän hyvää myös ruokailuilleni, sillä olen lakannut syömästä, miten sattuu. Tällä hetkellä syön aamupalan (usein vasta töissä), lounaan, välipalan, illallisen ja iltapalan. Eikä tuon ruokarytmin noudattaminen ole ollenkaan vaikeaa. Verensokerit eivät heittele, en ole koskaan liian nälkäinen ja kova makeanhimo on poissa.

Viidesti päivässä syöminen toimii itselläni. Painoa on pudonnut se viitisen kiloa, vaikka se ei johdu varmasti vain säännöllisestä syömisestä, vaan myös liikunnan lisäämisestä, tipattomasta ja sokerin vähentämisestä.

Jokin aika sitten myös pohdin sitä, miten vaikeaa minun on lisätä kasviksia ruokavaliooni. Kun sitten aloin panostaa asiaan, huomasin, ettei se ollut ollenkaan vaikeaa, olin vain ollut laiska. Nyt en tee itselleni kasvisten tai hedelmien kuorimisesta ja pilkkomisesta numeroa, alan vain hommiin. Terveellinen ja täyttävä välipalakin valmistuu oikeasti muutamissa minuuteissa, kun vain jaksan nähdä sen vaivan, että alan kuoria ja lakkaan valittamasta. Kröhöm.

Näillä eväin alan valmistautua tulevaan viikkoon! Syödään hyvin!