Haave toteutui: jänikseksi Paavo Nurmen kympille + 2 x paikka-arvonta kisaan

Yksi juoksuun liittyvä haave toteutui, sillä minut on valittu Suunto Pacemaker Ambassadoriksi Paavo Nurmi Marathonin 10 kilometrin kisaan! Ja tähän iso jee! Jänikset Paavon eri matkoille hoitaa Vauhtisammakko, joiden porukassa minulla on ilo treenata muutenkin. Jänikseksi pääsy on ollut yksi suuri unelmani ja tavoitteeni, ja jänistely tai ehkä paremminkin sammakkojänistely on hyvä aloittaa 10 kilometrin lenkiltä. Toki haluan ehdottomasti päästä jänistelemään vielä myös maratonia, mutta ehkä vuoden päästä sitten Paavolla?

Niin mahtavaa muuten on päästä toista kertaa elämässäni juoksemaan Turun jokirantaan! Ja olisi tosi hienoa, että SINÄ tulisit kanssani juoksemaan! Postauksen lopussa arvon 2 paikkaa Paavo Nurmi Marathonin kympin matkalle yhteistyössä Juoksuaika-tapahtumatoimiston kanssa. Jos onni ei suosi arvonnassa, niin kesäkuun loppuun asti kympin osallistumismaksu on 42 euroa, jonka jälkeen se kallistuu muutaman euron kerrallaan.

Kuvissa kirmaan Italiassa toukokuussa. Kiitos Outille kuvista!

10 kilsaa ei ole lempimatkani (vielä)

Olin ehtinyt ennen tätä ambassadööriutta jo sopia Juoksuajan kanssa, että osallistun tuolle kympille muutenkin. Puolikas tai kokonainen maraton olisi ollut mahtava juosta Turussa, mutta kisapäivä on 18.8. ja siksi täysmatka oli heti poissuljettu, sillä se on liian lähellä tämän vuoden päätavoitettani Trondheimin maraa, joka juostaan 2.9. Rehellisesti sanottuna aluksi hieman epäilytti tuo kymppi, sillä lyhyet kisat eivät ole todellakaan tällä hetkellä mitään suosikkejani. Helmikuisen influenssan jälkeen olen vasta muutama viikko sitten aloittanut kovemmat juoksutreenit ja nopeammat vauhdit, kun huhti-toukokuu meni köpötellessä pelkästään pk-sykealueella ja toipuessani tuosta kauheasta taudista.

Tulen täällä blogissanikin kirjoittamaan tuosta kympin jänistelyyn valmistautumisesta. Muut lähettiläät ovat muuten tässä:

Jarkko, Jari, Josefiina, Anne ja Julia, Tanja, Christian  ja totta kai lempparivalkkuni Anni ja Mikko. Kannattaa ottaa heidät kaikki seurantaan Instagramissa, jos juoksu yhtään kiinnostelee ja haluatte seurata meidän (juoksu)touhuja.

Eka polkukisa takana

Juoksut sujuvat muutenkin mukavasti. Viime viikonloppuna kävin juoksemassa 9 kilometrin Sandis Trail -kisan yhdessä mösjöön kanssa. Mösjöö odotteli minua pitkin matkaa kipitellessä polkuja pk-sykkeillä kun meikä taas puuskutti hiki päässä menemään vk-sykkeillä. Kiva oli juosta mukavassa porukassa parinsadan muun kanssa upean Santahaminan poluilla. Olin naisista 39. ajalla 1:07 ja koska tuo oli eka polkukisani enkä juuri ollut polkuja tallannut taas toviin, olin hurjan tyytyväinen! Erityisesti kuin luin muutaman raportin kisasta, että tuo Santahaminan rata oli fyysisesti haastava! Maisemat olivat niin järkyttävän kauniit ja juoksun jälkeen maistui vesi ja hernesoppa. Oli pakko toki ottaa nurmikentällä myös kaffet ja Sotkun munkit, ihan parasta.

Seuraava iso tavoite on sitten SMIR2018, joka on suoraan sanottuna alkanut hirvittää aikarajoineen, joissa pysyäkseen saa kyllä pistää jalkaa toisen eteen ja kipittää menemään. Mutta Tukholman saaristoon mennään ja tilanne otetaan vastaan sellaisenaan.  Sunnuntaina kävin juoksemassa mösjöön kanssa puolimaratonin ja pitkästä aikaa ehdin sen alle kahden tunnin. Tiistaina tein puolen tunnin mäkitreenin ja keskiviikkona, torstaina ja perjantaina olen juossut yhteensä viitenä aamuna/iltana töihin ja/tai kotiin 10-11 kilometriä päivässä. Työmatkajuoksu on ihan parasta, ja on luksusta, että työnantaja pystyy tarjoamaan vastaremontoidut, hienot suihkutilat, joita käyttää itseni lisäksi vain muutama ihminen. Juoksu siis sujuu ja viikonloppua aion viettää myös Loviisan ulkosaariston poluilla.

Mutta nyt siihen arvontaan! Arvon siis kaksi paikkaa (1 paikka per henkilö) Paavo Nurmi Marathonin 10 kilometrin matkalle. Osallistua voit torstaihin 21.6. klo 24 mennessä kommentoimalla tähän postaukseen, mikä on suosikkijuoksumatkasi ja miksi. Voittajille ilmoitan henkilökohtaisesti voitosta. Todella haastan kaikki juoksemaan kanssani tuota 10 kilometrin matkaa! Ja vaikka et olisi juossut sitä vielä tuntiin, niin sinulla on nyt hyvää aikaa reenata, yli kaksi kuukautta!

Aurinkoa! Ja keveitä kilsoja!

Jenny

*Instagramissa*