Haave toteutui: jänikseksi Paavo Nurmen kympille + 2 x paikka-arvonta kisaan

Haave toteutui: jänikseksi Paavo Nurmen kympille + 2 x paikka-arvonta kisaan

Yksi juoksuun liittyvä haave toteutui, sillä minut on valittu Suunto Pacemaker Ambassadoriksi Paavo Nurmi Marathonin 10 kilometrin kisaan! Ja tähän iso jee! Jänikset Paavon eri matkoille hoitaa Vauhtisammakko, joiden porukassa minulla on ilo treenata muutenkin. Jänikseksi pääsy on ollut yksi suuri unelmani ja tavoitteeni, ja jänistely tai ehkä paremminkin sammakkojänistely on hyvä aloittaa 10 kilometrin lenkiltä. Toki haluan ehdottomasti päästä jänistelemään vielä myös maratonia, mutta ehkä vuoden päästä sitten Paavolla?

Niin mahtavaa muuten on päästä toista kertaa elämässäni juoksemaan Turun jokirantaan! Ja olisi tosi hienoa, että SINÄ tulisit kanssani juoksemaan! Postauksen lopussa arvon 2 paikkaa Paavo Nurmi Marathonin kympin matkalle yhteistyössä Juoksuaika-tapahtumatoimiston kanssa. Jos onni ei suosi arvonnassa, niin kesäkuun loppuun asti kympin osallistumismaksu on 42 euroa, jonka jälkeen se kallistuu muutaman euron kerrallaan.

Kuvissa kirmaan Italiassa toukokuussa. Kiitos Outille kuvista!

10 kilsaa ei ole lempimatkani (vielä)

Olin ehtinyt ennen tätä ambassadööriutta jo sopia Juoksuajan kanssa, että osallistun tuolle kympille muutenkin. Puolikas tai kokonainen maraton olisi ollut mahtava juosta Turussa, mutta kisapäivä on 18.8. ja siksi täysmatka oli heti poissuljettu, sillä se on liian lähellä tämän vuoden päätavoitettani Trondheimin maraa, joka juostaan 2.9. Rehellisesti sanottuna aluksi hieman epäilytti tuo kymppi, sillä lyhyet kisat eivät ole todellakaan tällä hetkellä mitään suosikkejani. Helmikuisen influenssan jälkeen olen vasta muutama viikko sitten aloittanut kovemmat juoksutreenit ja nopeammat vauhdit, kun huhti-toukokuu meni köpötellessä pelkästään pk-sykealueella ja toipuessani tuosta kauheasta taudista.

Tulen täällä blogissanikin kirjoittamaan tuosta kympin jänistelyyn valmistautumisesta. Muut lähettiläät ovat muuten tässä:

Jarkko, Jari, Josefiina, Anne ja Julia, Tanja, Christian  ja totta kai lempparivalkkuni Anni ja Mikko. Kannattaa ottaa heidät kaikki seurantaan Instagramissa, jos juoksu yhtään kiinnostelee ja haluatte seurata meidän (juoksu)touhuja.

Eka polkukisa takana

Juoksut sujuvat muutenkin mukavasti. Viime viikonloppuna kävin juoksemassa 9 kilometrin Sandis Trail -kisan yhdessä mösjöön kanssa. Mösjöö odotteli minua pitkin matkaa kipitellessä polkuja pk-sykkeillä kun meikä taas puuskutti hiki päässä menemään vk-sykkeillä. Kiva oli juosta mukavassa porukassa parinsadan muun kanssa upean Santahaminan poluilla. Olin naisista 39. ajalla 1:07 ja koska tuo oli eka polkukisani enkä juuri ollut polkuja tallannut taas toviin, olin hurjan tyytyväinen! Erityisesti kuin luin muutaman raportin kisasta, että tuo Santahaminan rata oli fyysisesti haastava! Maisemat olivat niin järkyttävän kauniit ja juoksun jälkeen maistui vesi ja hernesoppa. Oli pakko toki ottaa nurmikentällä myös kaffet ja Sotkun munkit, ihan parasta.

Seuraava iso tavoite on sitten SMIR2018, joka on suoraan sanottuna alkanut hirvittää aikarajoineen, joissa pysyäkseen saa kyllä pistää jalkaa toisen eteen ja kipittää menemään. Mutta Tukholman saaristoon mennään ja tilanne otetaan vastaan sellaisenaan.  Sunnuntaina kävin juoksemassa mösjöön kanssa puolimaratonin ja pitkästä aikaa ehdin sen alle kahden tunnin. Tiistaina tein puolen tunnin mäkitreenin ja keskiviikkona, torstaina ja perjantaina olen juossut yhteensä viitenä aamuna/iltana töihin ja/tai kotiin 10-11 kilometriä päivässä. Työmatkajuoksu on ihan parasta, ja on luksusta, että työnantaja pystyy tarjoamaan vastaremontoidut, hienot suihkutilat, joita käyttää itseni lisäksi vain muutama ihminen. Juoksu siis sujuu ja viikonloppua aion viettää myös Loviisan ulkosaariston poluilla.

Mutta nyt siihen arvontaan! Arvon siis kaksi paikkaa (1 paikka per henkilö) Paavo Nurmi Marathonin 10 kilometrin matkalle. Osallistua voit torstaihin 21.6. klo 24 mennessä kommentoimalla tähän postaukseen, mikä on suosikkijuoksumatkasi ja miksi. Voittajille ilmoitan henkilökohtaisesti voitosta. Todella haastan kaikki juoksemaan kanssani tuota 10 kilometrin matkaa! Ja vaikka et olisi juossut sitä vielä tuntiin, niin sinulla on nyt hyvää aikaa reenata, yli kaksi kuukautta!

Aurinkoa! Ja keveitä kilsoja!

Jenny

*Instagramissa*

 52 thoughts on “Haave toteutui: jänikseksi Paavo Nurmen kympille + 2 x paikka-arvonta kisaan”

 • Kyllä se suosikkimatka taitaa olla tällä hetkellä siinä 10km tietämillä. Ei liian pitkä tai lyhyt, sopivan hyvä ja fiilis katossa pitkään juoksun jälkeen. Haluaisin todellakin haastaa itseni että juoksisin alle tuntiin reilusti.

 • Eipä ole kyllä mitään suosikkimatkaa. Avoinna kaikelle, fiiliksellä mennään matkoja ja vauhtia vaihdellen. Tänä vuonna olisi tarkoitus osallistua PNM-trailille 23 km matkalle, Paavo Nurmi Maratonimme, jonne matka vielä mietinnässä ja elokuun lopussa SaaristoTrailille 11 km. Tällä hetkellä pukkaa kesälenssu ja treenit on seis mutta jahka tästä toivutaan niin uuteen nousuun taas. Juoksujalka kyllä jo vipattaisi mutta nyt täytyy malttaa levätä ja toipua kunnolla. 🙂

 • Ehdottomasti 5km on mun lemppari matka juosta! Joka päivä, joskus monta kertaa 😊. Siihen päälle vielä muu treeni, hyvin nousee sykkeet ja tulosta syntyy 💪🏼. Joskus 2km ja joskus 20km, mutta jos vain yksi lemppari niin se on kyllä 5km!

 • Suosikkimatkani on fiilisjuoksu, oli se sitten 4km, 8km tai 10km. Oikeastaan matkalla ei ole mitään väliä, kunhan lähtee liikkeelle ja juoksee sellaisen lenkin kuin siltä tuntuu.

 • Tähdet ovat oikeassa asennossa! 🙂 Ilmoittauduin varhain eilen PNM:lle ja just kympille. Onpa mahtavaa huomata illalla että just sinä jänistelet siinä! Haaveena on tunnin alitus kympille joten yritän etsiä sun pallon ja seurailla sitä.

  Tosi kiva että olet siellä mukana! (Ja en tarvii enää arpalippua, oon siellä jokatapauksessa. :))

 • Suosikista en osaa sanoa vielä, kaksi puolimaraa olen kipitellyt. Olis kiva koittaa kymppiä lappu rinnassa.😀 Tulen kanssasi Turkuun juoksemaan, jos voitan arvonnassa.😁

 • Suosikkimatka on mikä tahansa polulla, mutta kiva on juoksennella myös kaduilla ja kokeilla, mihin rahkeet riittää 😊

 • Kyllä koko maraton on aina ykkönen, sitä ei kuitenkaan voi juosta ilman valmistautumista ja mulla aina juoksuvuoden kohokohta! Maaliin pääsyssä on aina jotain juhlavaa, vaikka kymmenen on tullut noita jo juostua.

 • Kevät on rasittavaja ja nyt juoksen 5-10km lenkkejä. Oliis hyvã saata tuo 10 km aika noin tunti. Viime vuonna juoksin ekan kerran talvella-liukkaalla ja jäisellã tuulella 1.5h. Ensi vuonna halaun juosta juo puolikan, mutta ensi pitäisi saata kymppi matkalle parempi tulos.

 • Suosikkimatka sattuu jonnekin viiden ja kymmenen kilometrin väliin, päivän fiiliksen mukaan. Yhdessäkään juoksutapahtumassa en kuitenkaan ole vielä juossut, niin alussa on tämä harrastus.

 • Itse tykkään hiukan pidemmistä matkoista, sillä silloin saa mennä suht rauhakseltaan. En ole vauhtijuoksija, mutta tiedän että sitä pitäisi myös treenata jotta saisi esim. Maratonin aikaa parannettua!
  Juoksen kun tykkään juosta. Välillä yksin ja välillä kaverin kanssa höpötysjuoksua:)

 • Uskaltaisin veikata että oma tuleva suosikkini on maraton, vaikka kokomatka onkin vasta tulevaisuudessa siintävä tavoite. Neljä puolikasta läpikäyneenä oon todennut että kaipa sitä tästä vielä toisen vois vetästä perään – jos ei siis oo ennätysjahdissa pinkonut 😄

 • Tällä hetkellä ainoa tapahtumissa juostu matka on kymppi mutta vähän alkanut puolikas kin kiinnostaa, että olisiko minusta joskus vielä siihen. Ja kympillä tavoitteena tuo tunnin aika, tai alitus.. Tähän asti aina mennyt vähän yli vielä.. Eli hieno tilaisuus olisi sinun kyydissä sitten tuota kokeilla😊

 • Suosikkimatkani on 5-10 km. Sopivan lyhyt matka, joka ei vaadi suurta valmistautumista ja niistä palautuminen on myös nopeaa.

 • Suosikkijuoksumatkani on toistaiseksi siinä 10-16km haitarilla, koska se on sopivan pitkä matka nykyiselle kuntotasolleni (vatsa ei mene sekaisin) ja tuollaisen matkan jaksan työpäivän päätteksikin vielä juosta.

  Paavo Nurmelle tulisin ehdottomasti kokeilemaan, että tulisiko uusi ennätys kympillä 🙂

 • Yhtään matkaa ei ole tullut vielä juostua missään tapahtumassa, joten kympistä olisi varmasti hyvä aloittaa 🙂

 • Puolikas tähän mennessä, kympillä olisi nyt mielenkiintoista kokeilla kunto. Olisi myös mukava juosta etelän maisemissa ensimmäistä kertaa.

 • Suosikkimatka on maraton, juoksin tämän kesän ainoan maratonin tänään Forssassa. Kymppi Paavo Nurmessa olisi sopiva seuraavaksi lappujuoksuksi.

 • 🏃🏼‍♀️ Puolikas mulle 😁
  10 km matkalla tulisi ns. raastaa ja marathon on tooosiii pitkä joten siksi puolikas.

 • Ei yhtään virallista lappujuoksua. Kympiltä tarviisin nyt ajan. Puolimara on suosikki ”kisoissa” itteni kanssa.

 • Juoksen lähinnä matkoja 5 km, 10 km, puolimaraton ja maraton. Kaikissa on omat puolensa. Luulen, että oma suosikki on kuitenkin maraton. Koen, että maraton on niin eri juttu. Siinä on valmistautuminen ja tankkaus. Itse juoksu eroaa muista matkoista. Ja sitten se henki muiden juoksijoiden kanssa juoksun jälkeen, jonka sain viimeksi kokea eilen Forssassa, vaikka juoksin vain puolikkaan.

 • Moikka. Ihana kuulla, että unelmat käy toteen😊 olet paikkasi ansainnut👍 Kymppi on mun lempimatka ja juoksisin ENEMMÄN KUIN MIELELLÄNI sun kanssa ❤👏🏃

 • Voi kunpa arpa osuis kohdalle!
  Pari vuotta sitten piti juosta paavo nurmella 10, mutta sairastuin ja tuo harmitti minua niin suunnattomasti, kun takana oli armoton treeni kisan suhteen.
  Nyt treeni ei ole ollut mitenkään lujaa, mutta vielä ehtii kyllä. En tällä hetkellä varmaan jaksa edes juosta kymppiä kokonaan.. mutta arvonnassa mukana ja jos ei arpaonni suosi, pitää ostaa osallistuminen.
  Nyt lenkille 😉

 • Olis mukava päästä juoksemaan. Olen aloittanut haastamaan itseäni, mietin miten paljon jaksan juosta ja mihin rahkeet riittävät. Ensimmäinen osallistuminen juoksutapahtumaan oli torstaina ja uusi suoritus tuli saavutettua. Puolikas maraton tuli juostua😊

 • Minäkin ilmoittaudun yhtä toiveikkaana arvonnan suhteen, kuin kaikki muutkin!
  Parin vuoden vammakierre päätökseen ja uusin askelin kohti kymppiä ja Turkkuseen samalla pientä kotimaamatkailua 🙂

 • Noniin ja siitä toiveajattelussa jäi sitten suosikkimatkanikin kertomatta. Sehän on kyllä puolimaraton, koska sen voi juosta oikeastaan milloin vain ilman suurempia valmisteluja. Se on kuitenkin jo pitkä matka eli omat kestävyysominaisuudet pääsee esille. Maraton jää niukasti toiseksi, koska sitä ei hetken mielijohteesta pysty kuitenkaan juoksemaan.

 • Hei. Ainoa juoksutapahtuma missä olen tähän mennessä ollut, on juuri juostu naisten kymppi, ja oli niin kivaa että kymppi on tietysti nyt mun lempi matka. Olisi huippua päästä Turkuunkin juoksemaan. Joskus vielä kokeilen puolikasta, mutta ehkä vasta ensi vuonna. Katsotaan nyt jos kesällä ehtisi käydä rauhassa kokeilemassa niin pitkää lenkkiä. Ihanaa kesää!

 • Kympistä on vain kokemusta, mutta tavoitteena on juosta puolikas viimeistään ensi vuonna. Olen nyt vasta aloitellut juoksuharrastusta muutaman vuoden tauon jälkeen.

 • Suosikki on tällä hetkellä kymppi, koska pidempää matkaa en vielä kykene juoksemaan… Haaveena tosin on puolimara. Toivon toteuttavani haaveeni ensi vuonna. Itse olen jo ilmoittautunut Paavo Nurmen kympille, mutta jos sattuisi voitto osumaan kohdalle, antaisin osallistumisoikeuden 8-vuotiaalle pojalleni, joka haluaisi tulla mukaan juoksemaan. RunFestissa hän jo juoksi 8,4 km, joten tavoite on ihan realistinen. 🙂

 • En ole mikään pikakiituri. Suosikkimatkani on maraton, jossa ei minun tasollani edes parane revitellä ☺️.

 • Puolikas on paras: riittävän pitkä, että joutuu vähän haastamaan itseään, mutta sopivan lyhyt kuitenkin. Kymppi on vähän turhan lyhyt tällaiselle hitaasti syttyvälle. 🙂

 • Oma lempparimatka on maraton, mutta oikein mielelläni juoksisin kympin Turussa. Tulisi samalla koettua Paavo Nurmi -tapahtuma ensimmäistä kertaa. 🙂

 • Kaikki matkat on aina yhtä kamalia 😀 nykyään eniten kiinnostaa pitkät ja rauhalliset polkulenkit mutta Paavolle olen tulossa juoksemaan täys maraa. Edellinen maraton vuodelta 2010. Jos tuuri kävisi ja saisin tätä kautta paikan kisaan niin lahjottaisin sen appiukolleni joka täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Hänen innoittamana aloin aikanaan itsekin juoksemaan ja muutama maratonreissu on samoissa porukoissa koettu.

 • En ole juoksuihin ennen osallistunut, mutta usein pohtinut jakaisiko kuitenkin. Tuohon jäisi vielä pari kk aikaa treenata. Ei jänikseksi eikä tunnissa, mutta jos alle 1h20min pääsis- nolla tasosta kun lähdetään 😊

 • Min favorit sträcka just nu är 10km eftersom jag inte har tränat löpning så länge. Men min dröm är att springa maraton. Det sku vara fint att få springa med dig som jänis, för du inspirerar mig och jag blir mer motiverad till att löpa när jag följer dig på bloggen och instagram! Tack för all motivation och ditt glada humör! 😊 Roligt att du också skriver lite på svenska!

 • Puolikkaita ja maratoneja on tullut kipiteltyä, mutta kymppi on juoksematta. Olis kiva saada kympillekin virallinen aika 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *