Kolme juoksutreeniä viikossa – näin juoksen juuri nyt

Jos ennen keräsin enemmänkin viikoittaisia juoksukilsoja, nyt olen pyrkinyt tekemään mahdollisimman erilaisia treenejä kilsojen keräilyn sijaan. Tällä hetkellä, kun olen vuokrannut spinningpyörän kahdeksi kuukaudeksi, ja se olla möllöttää parvekkeella, teen osan erityisesti peruskestävyystreenistä pyörällä. Ihanan helppoa ja kätevää! Ja tauolle vetäytyneenä sisäpyöräilyohjaajana tykkään kyllä ihan tosi paljon tahkota tuolla pyörällä. Ei muuta kuin hyvät musat korviin ja koivet rullaamaan.

Keskimäärin kolme juoksutreeniä olen silti mahduttanut viikkoon: yhden lenkin poluilla kaikille mahdollisille kiville ja kukkuloille kiiveten (1,5 h), yhden peruskympin hölkän (joka tosin joskus saattaa myös venyä) ja yhden vetotreenin. Pyörällä olen polkenut peruskestävyyttä noin kaksi kertaa viikossa. Pyörä tuli meille 26.4. ja sen jälkeen olen polkenut sillä Stravasta tarkistettuna 9 treeniä. Pyörä lähtee meiltä kesäkuun lopussa, ja erityisesti koska kesäkuu tulee olemaan alkavien ja jatkuvien juoksukoulujenkin takia työntäyteinen, sillä tuskin kovin paljon ehdin siis kesäkuussa enää polkea.

Mutta: Kaikki juoksutreenit ovat siis erilaisia. Varsinaisia pitkiksiä olen tehnyt vain vähän viime kuukausina, mutta uskon kyllä, että niistäkin inspiroidun tässä pikku hiljaa kesää kohti. Mielenrauhaa ovat tarjonneet erityisesti polkulenkit, joita olemme mösjöön kanssa tehneet viikonloppuaamuina Paloheinässä ja Haltialassa. Olen superonnellinen siitä, että pääkaupunkiinkin on jätetty metsää ja Keskuspuistohan on ollut ihan lempparini jo lapsesta. Olen asunut Paloheinässä lapsuuteni ja nuoruuteni ja siksi siellä juoksentelulla on näin keski-iän lähestyessä myös tunnetasolla merkitystä. Tykkään poluilla mahdollisimman epätasaisesta maastosta ja juurakot ovat ihan bäst! Lisäksi kiipeilemme juostessa kiville ja kukkuloille, jotka nyt eteen sattuvat. Ja pitkospuut ovat kans jotenkin sykähdyttävät, vaikka täällä etelässä varmasti aika vaatimattomia verrattuna pohjoisen pitkospuihin.

Vetotreenejä olen tehnyt ystäväni Niinan kanssa nyt jo säännöllisesti parin kuukauden ajan kerran viikossa. Ensin juoksimme viissatasia (6 x, 8 x, 10 x ja 12 x) parin minuutin palautuksilla noin 4:30–4:50 keskivauhdeilla per kilsa. Viissatasten jälkeen olemme tehneet kakssatasia (18 x, 20 x, 22 x, 24 x) noin 3:45–4:00 keskareilla ja 90 sekunnin palautuksilla. Tämän viikon viimeisten kakssatasten jälkeen suunnittelen meille taas uuden neljän viikon setin, jotta pysyy mielenkiinto yllä noita vetoja kohtaan ja myös kehitys progressiivisena.

Yhden lenkuran olen sitten hölkötellyt yksikseni lähinnä musa korvissa. Olen alkanut kaivata vähän uusia lenkkireittejä ja tarkoitus onkin nyt suunnata myös Herttoniemen poluille ja ehkä muutenkin itäänpäin ja pitkästä aikaa taas Vantaanjoen vartta pitkin. Näin mennään nyt, ja sitten taas toisin. Kesäkuussa minulla onkin keskimäärin viisi tuntia juoksuohjauksia viikossa + mahdolliset henkilökohtaiset tekniikkaohjaukset, joten katsotaan, miten omille juoksuille jää aikaa. Ainakin vedot aion tehdä, koska nyt hyvin käyntiin lähtenyttä kehitystä en haluaisi menettää.

Juoksuiloa! Olisi hauska kuulla SUN treeneistä, vaikka blogikommentit ovat nykyään lähes suoranaisia ihmeitä! Lisää juoksujuttuja löydät juoksu-kategoriasta!

Jenny

Tule Instagramiin!

Tule Facebookiin!

Lue myös nämä: 

Rakkaus tekemiseen on tärkeintä

Se on liikuttu, mikä on jaksettu

Väsymys – tunnistaminen – uusi alku

Kotitoimiston ergonomia kuntoon ja alekoodi Sallille

Pakko pysähtyä – mutta asenteella on merkitystä

Huomioi arjen kuormitus liikunnassa ja aktiivisuudessa

Arjen ei pitäisi olla selviytymistä