Onnellinen jokaisesta päivästä

Taas tänään aamulla, kun avasin silmäni, ensimmäinen ajatukseni oli se, että niin mahtavaa saada olla täällä. Kiitos, että saan olla olemassa. On niin monia syitä olla kiitollinen, vaikka asiat eivät aina suju, kuten toivoo, kuvittelee tai haluaa. Joskus elämässä on tosi vaikeita hetkiä. Mutta aina vain ajattelen ”epäonnistumisista” niin, että ne opettavat meitä ja kertovat, kuinka jatkossa kannattaa toimia. Muut yllättävät vastoinkäymiset ja vaikeat tapahtumat taas muistuttavat itseäni siitä, että kun arki on tasapaksua, pelkästään se on jo syy juhlaan.

Tiedän, että ulkona on pimeää, sateista ja parhaimmillaankin vain oikeastaan lonkeronharmaata. Kun päivä ei oikeastaan ala ollenkaan eikä aurinko paista, on niin helppo keskittyä huonoon sen sijaan, että näkee sen kaiken hyvä, joka on meillä ympärillä. En ole aina ollut siinä hyvännäkemisessä itsekään mestari, ja on ollut elämänjaksoja, jolloin olen halunnut tarttua epäkohtiin enkä ole suostunut näkemään mitään hyvää missään. Jälkikäteen tarkasteltuna oma toiminta tuolloin tuntuu itsekkäältä, mutta niissä elämänjaksoissa en ole pystynyt parempaan. Onneksi sentään olen lopulta halunnut alkaa nousta ja näyttänyt vanhimmille tyttärilleni sen, että kaikesta selviää. Että elämä jatkuu ja lopulta ne vaikeudet osaa nähdä siunauksina, jotka ovat työntäneet kohti parempaa arkea, hyvää itsetuntemusta ja ovat sitä kautta taas herättäneet halun auttaa muita, olla kiitollinen ja nähdä tavallisen arjen arvon.

Kuva: Hanne Manelius

Elämä voi olla haurasta, eikä se ole itsestäänselvyys. Emme voi suojella itseämme täydellisesti pettymyksiltä, koska emme voi arkeamme täysin kontrolloida. Silti voi päättää elää parasta mahdollista elämää, niillä eväillä, jotka nyt hallussa ovat.

Noista asioista muistutan itseäni monta kertaa viikossa. Aina se täällä oleminen ja eläminen eivät ole itsestämme kiinni. Vaikka tekisimme parhaamme ja eläisimme terveellisesti, aina voi sattua ja tapahtua. Siksi ajattelen, että meidän on tärkeää elää sitä omanlaista arkea ja nauttia siitä. Jokaisesta päivästä saa olla onnellinen.

Nautitaan nyt, kun voidaan! Onnea meille elämästä.

Jenny