Parasta juuri nyt: se tavallinen arki

Tällä viikolla olen ollut fiiliksissä tosi monesta asiasta. Parasta juuri nyt on se tavallinen arki, se välillä vähän harmaa, välillä vähemmän harmaa. Olen niin onnellinen siitä, etten enää ole se tyyppi, joka ei malttanut keskittyä hetkeen ja odotti koko ajan, että kulman takaa ilmaantuu jotain vielä parempaa. Arkihan on täynnä mahtavia juttuja, kun ne vain haluaa nähdä ja elämäntilanne on sellainen, ettei ole ihan romuna jostain syystä. Olen elänyt ne ajat läpi, kun ei ole jaksanut nähdä hyvää ja on vain odottanut iltaa, että pääsee taas nukkumaan. Ehkä ilman niitä aikoja en osaisi arvostaa näitä kaikkia asioita, joita arvostan nyt päivittäin. Aika moni asia olisi aika paljon vaikeampaa ilman niitä perusjuttuja, joita arjessa ei aina muista hehkuttaa.

Olipa mahtavaa ohjata spinua!

Totta kai itselläni on läjäpäin haaveita, unelmia ja tavoitteita, mutta kun on tyytyväinen tässä ja nyt, se mahdollistaa myös sen kaiken uuden tulemisen. Jos vain odottaisi koko ajan jotain enemmän ja olisi epätyytyväinen, olisi elämä aika ankeaa. Jos tikusta voi vääntää asiaa niin pienestä voi vääntää iloa! Toki kaikenlaista muutakin tulee eteen elämässä, sitä emme voi välttää. Mutta kun on selviytynyt monesta, on uskoa ja luottoa siihen, että lopulta se elämä aina kantaa. Ja juuri siksi haluaa nähdä ne pienet tavalliset, arkisetkin jutut ihan mahtavina isoina asioina!

Juuri nyt esimerkiksi alla olevat aiheuttavat pakahduttavaa kiitollisuutta:

Kuusivuotias vaihtoi lajia, on alkanut pelata korista ja sitä iloa, millä mini-minä painelee treeneihin, on ihana katsoa. Arvostan suuresti kaikkia, jotka valmentavat ja ohjaavat pieniä lapsia. Se on tärkeä tehtävä! Itsekin vedin joskus vuonna kivi ja keppi tenaville nassikkapainia ja teineille aerobiccia.

Astianpesukone on kyllä ihan parhain kodinkone ikinä. Ennen muuttoa tähän kotiin meidän perhe tiskasi viisi vuotta! Edelliseen kämppään ei ollut mahdollista hankkia tiskikonetta ja sitä ennen ei vain saatu aikaiseksi. Astianpesukone on kyllä arjen luksusta. Vielä kun muutamat muut tajuisivat sen, että sitä saa täyttää ja tyhjentää ilman pyytämistä, hahah.

Duuni! Olen siinä onnellisessa asemassa, että pidän mun työstä tai oikeammin töistä älyttömästi. Tällä hetkellä päivätöissä editoin muutamaa superkivaa käsikirjoitusta ja ihan mahtavaa on olla toteuttamassa muiden ihmisten unelmia, ekaa oikeaa kirjaa! Toimittajan duuneja teen tässä silloin tällöin ohella, ja tykkään hulluna kirjoittaa, kun päivätyössä en sitä enää tee. Lisäksi palasin takaisin ohjaamaan ja vedin eilen pitkästä aikaa intervallispinun ihan uudella salilla! Oli järkevä päätös olla pois niin kauan, että saan itseni parempaan kuntoon, mutta oli kyllä ihan mahtavaa tulla takaisin. Sisäpyöräilyn ohjaaminen on mun lempipuuhaa ja joskus kun voin huonosti, se oli yksi niistä asioista, jotka kannattelivat ja saivat unohtamaan kaiken hankalan.

Torstaina katsoin näitä näkymiä päivätöissä vikan kerran. Duuni muuttaa ja maanantaina uusiin tiloihin!

Juokseminen on noussut uudelle levelille Vauhtisammakon juoksuvalmennusryhmän ja juoksukoulun myötä. Torstaina juoksimme Eltsun kentällä, ja oli mahtavaa olla samanhenkisten ihmisten joukossa. Muutaman kanssa ehdin jutella jo enemmänkin. Lisäksi oli ihan parasta saada omasta juoksusta palautetta ja päästä korjaamaan tekniikkaa samantien. Olin aika tyytyväinen itseeni, tunsin suurta onnistumisen iloa ja tunsin, että hei, mähän oon ihan hyvä tässä hommassa.

Elämänmuutos ei ole enää elämänmuutos, vaan nippu asioita, joista on tullut rutiineja. Olen joka päivä tyytyväinen siitä, että heräsin viime syksynä ja lopulta aloin muuttaa asioita. Hyvinvointi on paras lahja, jonka itselleni saatoin antaa enkä muita lahjoja edes tarvitse, mutta toki tilailen maailmankaikkeudelta monenlaista!

Meditaatio ja tietoinen läsnäolo ovat taas osana jokaista päivääni. Joskus vartin, joskus puoli tuntia, joskus viisi minuuttia. Aika tuntuu menevän niin nopeasti, että pyrin hidastamaan sen syöksymistä keskittymällä hetkeen. Tämän asian kanssa pätee sama kuin niin monen muun asian kanssa: asian oppii asiaa tekemällä. Myös keskittymiskyky paranee koko ajan.

Kyllä se niin on, että ne parhaat asiat on lopulta niitä aika jokapäiväisiä asioita. Aina ei tietenkään huvita, joskus stressaa, ärsyttää ja vatuttaa, mutta kun pääosin elelee plussan puolella, niin elämästä saa kyllä paljon irti.

Ihanaa lauantain jatkoa sulle! Mikä meininki?

Jenny

Instagramissa ja Facebookissa. Tervetuloa!

Tunnelmia torstain juoksukoulusta! Ihan huippua!