Hyvä elämä

Tavoitteena hyvä elämä + Sisäinen voima -kirjapakettien arvonta

Katsoin eilen illalla kiinnostavan dokumentin ruotsalaisesta uimahyppääjä Greta Johanssonista, joka oli voittanut ensimmäisenä ruotsalaisena olympiakultaa vuonna 1912 ja jonka elämä kuljetti asumaan aina Amerikkaan saakka. Dokumentin loppupuolella näytettiin vielä valokuvaa koko Gretan sisarusparvesta, joka oli yhtä lukuunottamatta saanut elää pitkän ja hyvä elämän. Kyllä kolahti, kun siinä kohtaa sanottiin, että elämä meni niin nopeasti. Itsellekin tuli olo, että juu, jarruttaa pitäisi.

Oivalsin, että elämäni tärkein tavoite on elää hyvä elämä. Suruineen ja iloineen. Kaikkine vastakohtineen. Koska varmasti sitten joskus silti tuntuu siltä, että elämä meni niin nopeasti.

Siitä olen iloinen, että päätin jo joitain vuosia sitten tarpeeksi märehdittyäni, vellottuani ja huonosti voituani pyrkiä nauttimaan lähes kaikista mahdollisista hetkistä. Toki joskus kuppi menee nurin eikä sille vain voi mitään. Välillä provosoituu jostain typerästä kommentista, vaikka useimmiten haluaa levittää ympärilleen rakkautta. Joskus sitä riitelee perheenjäsenen kanssa, joka on kuitenkin tärkeintä elämässä. Joskus ottaa päähän, ja sekin on inhimillistä. Aina ei elämä vain tunnu yhtään hehkeältä, mutta niistäkin hetkistä voi ajatella, että näin on nyt ja menen tästä eteenpäin, kohti uutta nousua. Ja sitten voi taas rakastaa sitä arkea, omaa arkea, oli se sitten millaista tahansa. Tänään siivosin 7-vuotiaan kanssa kellaria. Ei niin mieleinen homma, mutta iloitsin joka hetkestä. Sitä hetkeä ei olisi voinut paremmin käyttää. Rakastin joka sekuntia.

Uskon, että sen oman arjen kauneus on olemassa, nähtävissä, jos sen haluaa ja jaksaa nähdä. Siis juuri tämän hetken kauneuden kokeminen, säästä, olinpaikasta, elämäntilanteesta tai olosuhteista huolimatta. Niiden pienten juttujen noteeraaminen, jotka ovatkin suuria.

Kun alkaa arvostaa omaa elämäänsä, kaikki muuttuu.

Kuvat: Timo Turkka

Kaikkea emme voi kontrolloida

Sää, liikenne, muut ihmiset tai elämä itsessään eivät ole kontrollissamme, koskaan. Se on asia, jonka voimme hyväksyä tai jota vastaan voimme kapinoida. Voimme myös valittaa tai siitä niin mielemme pahoittaa. Voimme ärsyyntyä, kun lumisade tai mikä tahansa muu hommeli sotkee suunnitelmamme. Voimme kirota ruuhkaa, kaupasta loppuneita pääsiäismunia, tuttavaa, joka luulee tuntevansa meidät paremmin kuin me itse, työpaikan yt-neuvotteluja, ihan mitä tahansa. Voimme harmitella huonoa onneamme, kastuneita kenkiä, kadonnutta lompakkoa, auton puhjennutta rengasta, viinipullon sisään jäänyttä korkkia.

Jos haluamme, voimme syyttää kaikista elämän vastoinkäymisistä muita ihmisiä.

Tai sitten voimme vain kohauttaa olkiamme ja antaa olla. Todeta, että näin on nyt ja sitten taas toisin. Voimme ottaa käyttöömme suunnitelma B:n. Voimme elää tilanteen mukaan. Voimme oivaltaa ne hyvät asiat hetkessä. Voimme tehdä tutun asian uudella tapaa. Voimme nauraa, ennen kaikkea myös itsellemme. Ja räntäsateella voimme iloita vaikka siitä, että näemme kaikki ne harmaan kymmenet sävyt. Että kaikki on ihan hyvin, vaikka moni asia onkin ihan syvältä.

Elämä ei koskaan ole vain ruusunpunaa ja popparia.

Mutta silti sitä voi rakastaa.

Joskus elämä on liikaa

Toisinaan taas elämässä tapahtuu asioita, jolloin askel ei kauaksi kanna. On hetkiä, jolloin luulee jäävänsä sellaisen hyökyaallon alle, ettei ole mahdollista pelastua. Matto vetäistään jalkojen alta niin, että kaatuu eikä meinaa päästä ylös. Joskus tapahtuu jotain, joka tuntuu niin pahalta, että tuntee tukehtuvansa. Joskus elämä vain yksinkertaisesti tuntuu olevan liikaa.

Sellaisillekaan tapahtumille emme aina voi mitään. Sellaiset tapahtumat on jotenkin pakko elää läpi. On elämänvaiheita, jolloin tulee jaksaa selviytyä. Silloin on hyvä ottaa kaikki mahdollinen jeesi vastaan ja myös antaa itseään autettavan. Nöyrtyä ja lakata olemasta liian ylpeä ottaakseen apua vastaan. Itse olen ollut siellä, mutta nyt olen täällä. Enää ihmettelen vain sitä, että miten saatoin voida niin huonosti, kun nyt voin näin hyvin. Elämä ON ihmeellistä.

Mutta lopulta voimme kääntää monet oman historian ja menneiden vuosien henkilökohtaiset kokemuksemme voitoksemme, pitää niitä arjen rikastuttajana, asioina, jotka muuttivat meitä lähtemättömästi. Vaikka emme olisi halunneet, että niin tapahtuu, emme enää halua olla ilman kaikkea sitä, mitä tapahtuneen vuoksi olemme oivaltaneet. Hyvä me!

Me voimme auttaa

Ja kun jossain vaiheessa tuntuu, että on valmis, voi omasta historiasta kauhomalla auttaa ja tukea muita. On hienoa oivaltaa, että kaikesta siitä scheissesta on hyötyä myös muille. Voi auttaa heitä, jotka eivät vielä näe valoa. Heitä, jotka ovat vielä polvillaan.

Kunpa itsekin olisin jo vuosia sitten, kun elämä oli liikaa, ymmärtänyt, että vielä koen näin, kuten yllä kirjoitan! Ja että tunne vahvistuu vuosi vuodelta. Että ne itselle tapahtuneet elämän rankimmat asiat voivat olla joskus vielä kaiken käännekohtia. Matkalippuja parempaan itsetuntemukseen, oivaltavampaan ja syvempään elämään, rikkaampiin ihmissuhteisiin ja yksinkertaisesti parempaan arkeen. Matkalippuja siihen, että rakastaa lähes joka sekuntia. Ja siihen, että hyväksyy senkin, että joskus v*tuttaa.

Arvon 3 kpl Sisäinen voima -kirjapaketteja

Ja pikku yllätys sinulle! Arvon tähän postaukseen 4.4. klo 24 mennessä kommentoineiden kesken kolme kappaletta  2 x Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen -kirjapaketteja. Kyseessä on kirjani 3. laajennettu painos. Kussakin paketissa on siis kaksi tismalleen samaa kirjaa, sinulle ja ystävällesi, signeerattuina! Kommentoi alle, mistä aiheesta haluat lukea tässä blogissani, niin osallistut arvontaan. Voittajalle ilmoitan henkilökohtaisesti ja nimimerkit kerron myös blogissani.

Ihanaa eloa!

Jenny

Instagramissa

136 thoughts on “Tavoitteena hyvä elämä + Sisäinen voima -kirjapakettien arvonta

 1. Ennen blogi oli suosikkini positiivisuuden vuoksi ja sain siitä kannustusta elämänmuutokseeni. Oma muutokseni ei liittynyt painonpudotukseen eikä juokseminenkaan kiinnosta vaan ennemminkin unelmien tavoitteluun, positiivisuuteen, menneisyyden käsittelyyn, urajuttuihin sekä sen pohtimiseen mitä itse haluan tehdä nelikymppisenä. Nykyään blogi tuntuu keskittyvän vaan juoksemiseen ja luen blogia aika harvoin. Tosin kivaa lukea siitä että ihmiset löytävät intohimoa kohteen ja elämän ilon.

 2. Mahtava teksti! Tämän kaltaisia tarinoita luen mielelläni lisää, osui ja upposi varsinkin kun itse on kompastunut siihen mattoon ja vielä ollaan tilanteessa, että välillä ei henki kulje.
  Yst. Eeva K.

  1. Kiitos Eeva kommentistasi! Lähetän sulle paljon voimia, iloa ja energiaa. Itseä auttoi vaikeana hetkenä erityisesti se, kun pyrin muistamaan, että kaikki menee ohi eikä mikään jatku samanlaisena.
   Kaikkea hyvää sulle, aurinkoista viikonloppua!

 3. Vinkkejä juoksuharrastuksen aloitukseen. Vaikka joku sohvaperunan juoksuhaaste. Myös blogin nykyiset aiheet on mukavan positiivisia lukea

 4. Jes! Mahtava kirjoitus ❤ minua kiinnostaa lukea ylipäänsä henkisestä hyvinvoinnista, positiiviseen elämänasenteeseen liittyvistä asioista ja elämänmuutoksista. Elämänmakuisista asioista 😊

 5. Minua kiinnostaa lukea ajatusmaailman kehittymisestä, kuinka olet löytänyt ihanan positiivisen asenteesi, ilon ja riemun. Miten ihmeessä saa katkaistua sokerihimot terveellisempään suhtautumiseen (=lopettaa viikonloppuahmiminen) yms. Pidän ylipäätään postauksistasi kovasti! Olisi mahtavaa voittaa kirjasi tuomaan aurinkoa ja iloa päiviin niin minulle kuin siskollenikin!

 6. Oikeastaan kaikki muu paitsi juoksujutut kiinnostaa lukea, eli jatka samaan malliin. Mua kannustaa lukea sisäisestä muutoksesta ja elämänmuutoksista.

 7. Tosi hyviä ideoita muissakin kommenteissa. Aikoinaan kävin unisportin jumpissa ja sunkin tunneilla joskus. Nyt uudessa opiskelukaupungissa liikuntatarjonta on huonompi ja eniten tarjolla olevien jumppien nimet on kiinteytys ja rvp. Mua ärsyttää kun tuntuu niin ulkonäkökeskeiseltä joskin reisivatsapakara-alueen lihaskunto on toki tärkeä. Mutta liikunnan ilo on nyt ollut muutaman vuoden taas hukassa.
  Lempipostauksia on kuitenkin hyvä elämä -jutut. Toivon postausta pettymysten sietämisestä. Reilu viikko sitten romahti vuosien haave kun sairastuin h-hetkellä. Uutta mahdollisuutta ei tule moneen vuoteen jos koskaan.
  Kiitos vielä että bloggaat!

 8. Haluaisin kuulla lisää sinun ajatuksiasi tästä ”elämänmuutoksesta” , kiinnostavaa seurata matkaasi. Olen saanut paljon sielulleni ruokaa ja tsemppiä, kiitos! Minulla on voimauttanut ajatuskulku siitä, että entäs jos sitä vaan kokeilee heti vaan mistä voi aloittaa, pienin askelin, eikä odota sittenkun joskus aloittaa kunnolla ”muutoksen”. Ja toisaalta armo itseään kohtaan, että ei nyt ole rahkeet kaikkeen mitä haluan, mutta näinkin on hyvä, mitä nyt pystyn. Tämäkin päivä on arvokas. (Minulla on eka vauvavuosi ollut aikas rankka ja vielä imetys ja uniasiat asettaa haasteita jaksamiseen… Vauva kasvaa ja kevättä kesää kohden, kelien lämmetessä mekin kaivaudumme ulkoilmaan ja aktiivisemmiksi enemmän!)

  Mukavaa päivää sinulle Jenny 💜

 9. Painonpudotus ja hyvä terveelinen elämäntapa pysyvänä muutoksena kiinnostaa – miten pääsee eteenpäin huonoista päivistä tai repsahduksista

 10. Positiiviset elämäntapamuutospostaukset ovat olleet mahtavia! Näistä saa sitä ymmärrystä itselleenkin.

 11. Eniten tykkään treenipostauksista ja teksteistä, joissa kirjoitat positiivisen asenteen vaikutuksista ja opettelusta. Niitä lisää, kiitos! 🙂

 12. Jatka vaan samaan malliin, blogisi on ainut, jota olen lukenut jo pidempään ja aina vaan jokainen tekstisi saa aikaan oivalluksia, ajatuksia ja tunteita. Minua kiinnostaisi myös aika ennen muutosta, mikä siellä sai aikaan sen tarvittavan sysäyksen vaikka kerroitkin olleesi tyytyväinen itseesi?

 13. Viisaita sanoja ❤ tekstiäsi on ilo lukea, vilpitön rakkautesi elämää kohtaan on ollut itselleni mieltä avartavaa. Olet saanut minut pohtimaan omaa asennettani elämään, kiitos siitä ❤ Juoksu on myös minulle rakas harrastus, joten kaikki siihen liittyvä kiinnostaa.

 14. Tykkään jo nyt kovasti näistä sun jutuistasi ja kuvat komppaa täysillä mukana. Tykkään lukea ja pysäytellä itseäni ajattelemaan asioiden äärelle.
  Sun kirjoitukset tekevät sen. Pysäyttävät asian äärelle 🙂.
  Arvonnassa mukana ja toisen kirjan antaisin lahjaksi siskolleni 🌺.

 15. Mahtava kirjoitus. Seurailen instassa joka päivä sinua,blogin puolelle en aina ehdi ja iltaisin ei enää jaksa perehtyä kirjoituksiin. Mutta olet niin ihanan positiivinen ja on kiva seurata kun aina tulee niin hyvälle tuulelle kun juttujasi katsoo tai lukee :)

 16. Kiinnostaisi lukea eettisten ja ekologisten arvojen huomioimisesta arjen isoissa ja pienissä valinnoissa. :)

 17. Sinulla on ihanan voimaannuttava tapa kirjoittaa! Kiitos!❤️ Kirjoita itsensä rakastamisesta, kuinka sinä sitä toteutat.. ajatuksia ja vinkkejä.

 18. Parasta on juoksu- ja treenikirjoituksesi. Jos aloitat joskus treenien vetämisen nollakuntoisille sohvaperunoille, olen heti mukana. Saat liikkumisen näyttäytymään myönteisenä ja mahdollisena, meille kaikille :)

 19. Sinun innoittamana käynnistimme työkavereiden kanssa viime syksynä omaa ”vastaisku ankeudelle” kampanjaa. Saimme paljon vinkkejä ja voimaa sinun teksteistäsi. Erityisesti ajatukset siitä että muutosten ei välttämättä tarvitse olla isoja eikä kaikkea tarvitse uudistaa hetkessä. Elämä on tässä ja nyt!

 20. Mistä löytyy motivaatio, kun on ensin yrittänyt kaikin voimin muuttaa elämäntapojaan ja sen jälkeen iskee vastoinkäymisiä, jotka tuntuvat romuttavan kaiken tehdyn.

 21. Vinkkejä terveellisempään iloisempaan elämään ja miten sen saa yhdistettyä lapsiperheen arkeen. Myös elämäntapamuutoksen totetukseen vinkkejä kaivataan, terveelliset ruoat yms. Kiitos ihanan iloisista päivityksistä 😊

 22. Oon antanut oman kappaleeni ”Jenny 365” ystävälleni Annikalle lainaan ja haluaisin itselleni uuden tilalle, jotta saataisiin molemmat lukea sua❤️tyttärelleni menisi myös yksi….

 23. Tykkään kaikista sun jutuista. Ruoka, juoksu, arki, kiukku, tunteet, perhe, sisustus. Sun asenne elämään on ihan 10+. Tykkään susta!

 24. Juoksujutut kiinnostaa aina:)
  ja osaat kirjoittaa kyllä niin että luen aina jutut loppuun oli aihe mikä tahansa.
  Ja kerro miten saat ripsesi näyttämään noin kauniilta? (kestotaivutus??)

 25. Haluaisin lukea ajasta ennen elämänmuutostasi. Millaista se oli ja mikä sai sut liikkeelle?
  Jos arpaonni osuu kohdalle, toinen kirja menee ystävälleni Heidille.

 26. Haluaisin lukea arjen vinkeistä, mistä löytää iloa rutiinien keskelle ja miten arvostaa tavallista elämää.

 27. Jaksaminen, kiireen kanssa eläminen, hellittäminen, itsestä huolehtiminen. Ne kiinnostavat.
  Tekis muuten mieli tykätä näistä aiemmista kommenteista, niin hienosti ihmiset ovat kirjoittaneet vaikka ja mistä :)

 28. Vaikutat niin aikaansaavalta – kiinnostaisi lukea miten löytää energia ja itseluottamus kaikkeen erityisesti työelämässä. Ehkä olet jo kirjoittanutkin työstäsi. Olen uusi lukija, joka tuli lukemaan painonhallintakirjoitusten houkuttamana☺

 29. Hyvinvoinnin lisääminen elämään, aktiivinen elämäntapa, perhe-elämä, terveellinen ruokavalio ja kaiken tämän yhdistäminen. Kiitos blogistasi!

 30. Hei
  Liekö sinua kiinnostaa mutta olisiko jotain juoksu koulun tapaista postausta tehdä ihan meille vasta alkajille :) Itse haluaisin aloittaa ja olen yrittänytkin monta kertaa mutta ei vaan onnistu. Muutoin kyllä urheilen mutta juokseminen on kovin vaivalloista.
  Ja vaikka elämäntapojen hallinta on ikuisuus aihe siitä jaksan lukea ;)

 31. Olen ollut mielestäni ja muutama on kommentoinutkin että olen melko positiivinen ihminen. Olen lukenut blogiasi jonkin aikaa ja voisiko sanoa että olen muuttunut tietoisemmin positiiviseksi. Ja se muutos on juuri sellainen mihin suuntaan haluankin mennä, en vain ennen tajunnut sitä.

  Kirjoitat tosi inspiroivia postauksia ja luen niitä mielelläni. Joskus voisi olla kiva lukea sellaisista arjen pienistä huomioista. Vaikka sateisessa päivässä ensimmäinen kevään leskenlehti tai mikä se nyt on mikä ilahduttaa ja miksi sillä on niin suuri merkitys.

 32. Olet ehkä positiivisin ihminen maailmassa. Instastoorysi ja blogipäivityksesi luovat uskoa arkeen ja elämään, niinäkin hetkinä kun itse on jo lähes menettänyt toivon ja hieman depressiivinen.
  Ja parasta jutuissasi on se, että tietää että olet kokenut myös ne huonot hetket. Samoin painonpudotuksesi on motivoiva tarina ja auttaa itse etsimään ne pienet muutokset omaa hyvinvointia varten.
  Lisää positiivisia tarinoita ja vinkkejä jaksamiseen <3

 33. Juoksuharjoitteluun kaikki vinkit tervetulleita. Ja myös yleiseen positiiviseen elämänasenteeseen…

 34. Kiitos Jenny valoa antavista, kannustavista ja elämänmakuisista kirjoituksistasi <3! Olen lukenut innolla niin juoksemiseen kuin myös myönteiseen elämään liittyviä juttujasi ja ne todella kolahtavat. Muistaakseni kirjoitit jo siitä kuinka joskus on karsittava elämästään niitä hyviäkin juttuja että tulee enemmän tilaa toisille hyville ja inspiroiville asioille. Tästä aiheesta kuulisin kuitenkin mielelläni lisää :)! Ja arvonnassa mukana :-)!

 35. Itsevarmuudesta, treenimotivaatiosta, tunnesyömisestä, henkiset voimavarat on hukassa, kaikki hyvinvointiin liittyvä kiinnostaa, ite jään liikaa siihen huonoon oloon junnaamaan eli tarvisin joka päivälle muistutuksen positiivisuudesta ilosta,onnesta jne 🙂

 36. Kaikki aiheet mistä kirjoitat ovat olleet todella hyviä. Juoksemisen aloittamisen ja sen jatkumosta olisi kiva lukea. Kevät koittaa ja nyt innoissani odotan että lumet sulaa ja pääsee juoksemaan lenkkareissa ja kesäisessä vaatetuksessa, mutta kuinka tämän innostuksen saa pidettyä kuukaudesta toiseen?

 37. Elämäntapamuutoksesta ja treenimotivaatiosta haluaisin lukea lisää. Hektisen työn ja arjen keskellä olen päässyt hieman jo kiinni paremman elämän syrjään, pt:n ja hyvän ystävän tuella. Matka on vielä pitkä ja sisäinen työ vasta alussa.
  Motivoit minua!

 38. Mukana arvonnassa 👍
  Kiitos Jenny kun jaat positiivisuuttasi,se huokuu läpi näytön ja tarttuu 👍 Niin monesti kyynel pyrkii silmäkulmaan,kun luen kirjoittamaasi,kiitos näistäkin hetkistä ❤

 39. Kyllä vain osallistun. Elämäntapamuutoksesi kiinnostaa vaikka siitä olet jo paljon kirjoittanutkin.

 40. Sulla on tosi inspiroiva blogi! Mua kiinnostaisi kuulla työurastasi ja koulutuksestasi. Lisäksi siitä, miten arjen aikataulut saa rullaamaan niin, että myös liikunnalle on aikaa.

 41. Haluaisin kuulla maraton kokemuksistasi eli miten teet valmistavat harjoitukset ja miten syöt/tankkaat. Lisäksi olisi kiva kuulla treeniohjelmastasi. Entä, jos esimerkiksi juokset pitkiksen, miten treenaat seuraavana päivänä. Sitten vielä palautumisesta. Esimerkiksi, miten palaudut juuri pitkiksen jälkeen tai muun kovan treenin jälkeen.

 42. Tosiaankin osallistun! Haluaisin lukea aina vaan uudelleen kaikesta siitä, miten omat vaikeudet voi kääntää voitoksi. Ja miten vaikeista hetkistä pääsee eteenpäin. Nimimerkillä lapsuuden traumoihin taas 38-vuotiaana uponnut, vaikka kahdessa aiemmassa aallossa luulin käyneeni ne läpi.

 43. Haluaisin lukea lisää unelmia tavoittelusta ja itsensä haastamisesta :) Kiinnostaa myös, minkälainen merkitys bloggaamisella on elämässäsi.

 44. Hei Jenny! Haluaisin lukea kotitreeneista ja siitä mistä saa uskoa ja luottamusta tähän ihan normi arkeen ja parisuhteeseen.

 45. Jenny, sun tarinat kolahtaa perheessämme jokaiseen! Täytynee tarkentaa, että olemme jo eläkeläisiä ja mummi ja ukki! Seuraamme positiivista otettasi arkeen ja hyvinvointiin ja ihailemme asennettasi kaikesta kokemastasi huolimatta! En osaa eritellä, mitä lisää, vaan toivon sinun jatkavan ja pysyvän onnellisella polulla!!!

 46. Kiitos hienosta blogista! Täältä saa aina inspiraatiota ja tsemppiä!

  Jatka samaan malliin. Ehkä jotkut ohjeet juoksun aloittamiseen kelpaisi myös. Tai kehon huolto kiireisille..

  Mukana arvonnassa!

 47. Blogissasi pidän positiivisesti asenteestasi. Elämässä eteen tulee kaikenlaista, mihin ei itse voi aina vaikuttaa. Asenteella, millä kaiken ottaa vastaa on suuri merkitys. Minua kiinnostaa kirjoitukset juoksemisesta ja erityisesti pitkät matkat ja erilaisiin juoksutapahtumiin osallistuminen.
  Kaikkea hyvää kevääseen 💐

 48. Ihana kamala arki ja urheiluhulluus <3 Lapsiperheen ja työelämän pyörityksessä meinaa oma hyvinvointi unohtua. Positiivisuus on kantava voima! Olen on/off-juoksija ja postauksistasi saan kerta toisensa jälkeen uuden juoksukipinän! Urheilukellopohdinta/vertailu olisi myös mielenkiintoinen lukea.

 49. Hei Jenni, Sinulla on aivan ihana tapa ajatella ja osaat tuoda asiat hienon positiivisesti esille, myös ne elämän vaikeat ja haastavat puolet. Toivon sinun jatkavan samaan malliin! :) Sinun esimerkilläsi olen myös harjoitellut ajattelumallin kääntämistä siihen, että saan ja voin tehdä asioita/liikkua jne, eikä niin, että on pakko. Kiloja tms. se ei ole vienyt pois, mutta tuonut mieleen enemmän rauhaa.

 50. Kyllä nuo juoksuhommat vaan kiinnostaa :) itse juoksin aikanaan säännöllisesti mutta polvivaivojen takia homma jäi kokonaan. Se toive ja kipinä joka ittellä on päästä jälleen juoksemaan on antanu voimaa polven kuntoutuksessa. Nyt kun luen juoksukuulumisia niin saan niistä paljon virtaa ja toivoa :) ja kyllähän nää voimatekstit kiinnostavat aina :)

  Oli kyllä upea teksti! Ajattelen nykyään samalla tavalla. Tai sanotaan että pyrin ajattelemaan :) nauttimaan enemmän niistä hetkistä. Arvostamaan ja olemaan läsnä. Ennen turhautti pitkät työmatkat – nykyään otan sen ajan ja hetken olen vain siinä ja ihastelen maisemia. Tai usein ärsytti lähteä kauheassa kaatosateessa käyttämään koiraa – tajusin ettei sade kestä loputtomasti ja eihän se koiraa haittaa niin miksi minua sitten :) ennen tein töitä työpaikassa joka ei tuntunut omaltani – löydettyäni oman paikkani niin toisinaan odotan töihin pääsyä :) elämä muuttuu oivallusten kautta :)

  Ihanaa kevättä sinulle Jenny! :)

 51. Jenny, toivon sinun jatkavan entiseen malliin. Terve positiivinen ote, liikunnan riemun jakaminen ja siihen innostaminen.
  En osaa erityisesti toivoa mitään spesiaalia aihetta. Saan kirjoituksistasi paljon inspiraatiota, uutta näkökulmaa asioihin. Oot mun idolini 😊

 52. Tykkään tästä jo nyt, vaikka vasta olen hetken aikaa lukenut blohiasigiasi, arkiset asiat ovat hyviä. Positiivisuutesi piristää aina päivää. En vielä ole kerinnyt kunnolla katsoa löytyykä kirjoitusta juoksemista tukevasta harjoittelusta se kiinnostaisi ja nähdä viikkorytmitystäsi treenaamiseen. Influenssan jälkeen oli ihana seurata kuinka maltillisesti ja omaa kroppaa kuunnellen lähdit liikkumaan.

 53. Jenny, sun blogisi on just hyvä näin! Positiivisuus ja ”kaikki on mahdollista” -fiilis välittyy tänne todella hyvin. Vaikka oma olo olisi alavireinen, blogiasi luettuani tulee usein lähdettyä lenkille…

  Lisää siis samankaltaisia juttuja kiitos ❤

 54. Tykkään blogistasi juuri sellaisena kuin se on. Tipattomuuden vaikutuksista elämääsi olisi kiva kuulla lisää.

 55. Hei! Juuri tähän hetkeen haluaisin lukea siitä, miten mustasta aukosta pääsee ponnistamaan ylöspäin. Seitsemän vuotta sitten, kun avomieheni kuoli, kyllä pääsin jaloilleni. Nyt kun täsmälleen samana hänen kuolinpäivänään, parisuhteeni loppui, tuntuu elämä hiukan haastavalta. Myös juoksuhommelit kiinnostaa, yritän tavoitella puolimaraton kuntoa, sekin tuntuu tosin nyt utopialta. Kiitos ihanasta blogista!

 56. Sä kirjoitat tästä aiheesta usein, mutta nyt tää osui uppos kolahti ravisutti ihan eri tavalla kuin aiemmin.
  Elämä menee äkkiä. Se on niin totta.
  Sitä on nyt vaan arvostettava enemmän. Nautittava. Tehtävä omansa.

  Mä tykkään näistä lukea. Kiinnostaisi lisää lukea menneestä. Ja siitä miten sieltä nousi.

  Oi kun voittaisin kirjat 😊

 57. Haluaisin lukea juoksun aikana kokemistasi tunteista nyt ja miten eroaa alku ajoista. Kuinka sisäinenpuhe on muuttunut? Kelaatko kauppalistaa läpi vai tyhjeneekö mieli? Myös itsensä hyväksynnän ja rakastamisen jutut ovat äärimmäisen tervettä ja tervetullutta luettavaa.

 58. Hei jenny,
  Olen löytänyt blogiisi muuan vuosi sitten.
  Se miksi edelleen seuraan blogiasi on elävä kirjoitustyylisi, rikas sisältö, ajatuksia herättelevä sanoma ja positiivisuus.
  Olen myös juoksija :).
  Helsinki maraton oma seuraava etappi.
  Inspiroidun kirjoituksistasi!
  Mukavaa päivää sinulle!

 59. Olen sairastanut pitkään ja sairauden myötä joutunut luopumaan monesta sellaisesta asiasta, jotka ennen olivat minulle todella tärkeitä. Kun en pystynyt tekemään töitä, jäin jlkopuolelle työyhteisöstäni ja kun en pystynyt harrastamaan, jäin ulkopuolelle myös siitä. Monta sosiaalista piiriä sulkeutui, kun en kyennyt fyysisesti olemaan mukana.
  Myös ystäväpiiri pieneni ja jäljelle jäin vain ne ”painavimmat hiput kultaa”. Ja perhe.

  Jos minun koskaan elämän juoksupyörässä pitää priorisoida ajankäyttöäni ja sen riittävyyttä, tulen palaamaan tähän hetkeen: kenelle olin niin arvokas, että apua ja tukea tarvitessani sitä sain? Kenelle taas lakkasin olemasta, kun minusta ei ollut ”hyötyä”?

  Fyysinen toipuminen on ollut pitkä tie. Henkinen kelkka tulee vähän perässä. Olen sairastumiseni myötä tutustunut aivan hurjan mielenkiintoiseen aiheeseen nimeltä itsemyötätunto. Sen sijaan, että enää odottaisin sairasvuoteeni ääreen hoivaajaa tai ymmärtäjää, olen aktiivisesti alkanut olla itse itselleni se hoitaja, hoivaaja ja hellijä. Minä parannan minut vielä, minä teen kaikkeni, että minulla olisi parempi mieli ja parempi olla. Kun tähän asti elämässäni olen aina pyrkinyt pitämään huolta siitä, että ympärilläni olisi ihmisillä kaikki mahdollisimman hyvin, tällä kertaa olenkin suunnannut peilin itseäni kohti: mitä voisin tehdä, jotta minä voisin paremmin? On hurjan hieno ajatus aamulla keittää kahvia juuri minulle. Ajatella, että olen niin arvokas, että minulle keitetään aamulla kahvi valmiiksi. Minua varten! Ja saan tehdä niin arvokkaan palveluksen, että saan keittää kahvia juuri minulle tänä aamuna.

  Näillä itsemyötätunnon kauniilla ajatuksilla ja teoilla yritän nyt täyttää itseni ja edistää toipumistani. Voi olla, etten koskaan enää kuntoudu työkykyiseksi, mutta ehkä silloin edessäni aukeaa joku toinen ovi, uusi loppuelämän mahdollisuus.

 60. Haluaisin lukea kärsivällisyydestä ja luottamisesta että elämä kantaa. Kun matto vedetään jalkojen alta ja kaikki on pimeää ja ahdistavaa mutta eteenpäin on mentävä. Silloin jos koskaan on pysähdyttävä, löydettävä rauha ja usko siihen että jonain päivänä on kaikki taas toisin. Muutokset ei tapahdu hetkessä mutta kun luottaa ja näkee pienetkin onnistumiset ja osaa iloita niistä niin matka ylöspäinkin on helpompaa. Ja kiitollisuus on ihana asia.

 61. Ihanan aidosti ja tunteella kirjoitat arkisista asioista, jotka todella niin helposti lipuvat ohi ja joita ei useinkaan osaa arvostaa. Hetkessä eläminen, tunteiden kirjon läpikäyminen ja hyväksyminen, itsensä hyväksyminen ja turhan kriittisyyden vähentäminen.. Kirjoitat ihanalla, realistisella mutta silti rohkaisevalla ja positiivisella tavalla, että aina tulee hyvä mieli, kun näitä blogejasi lukee, tulee pysähdyttyä ja pelattua omaa elämää. En keksi mitä ehdottaisin, ihania oivalluksia arjesta lukisin jatkossakin. Ja toisen kirjan antaisin siskolleni, parhaalle ystävälleni 💕

 62. Inspiroiva blogi! Kirjoitukset herättää itsessä paljon pohdintaa ja auttaa itseä hyvinvoinnin saavuttamisessa/ylläpitämisessä. Kuitenkin aina välillä tuntuu, että hyvinvoinnistakin tulossa ainakin itselle suorittamista ja siinä pitäisi onnistua heti. Tässäkin pitäisi olla hyvä. Itseä kiinnostaisia lukea myös muistutuksia siitä, että olisi itselleen armollisempi ja kiitollinen siitä mikä on hyvin. Henkinen jaksaminen tärkää ja kiinnostaa itseä koko ajan enemmän.Jo työn puolesta autan päivittäin muita, samoin usein myös vapaa-ajalla. Itseä vain tulee useimmiten laiminlyötyä. Jatka vain samalla tavalla meidän motivoimista :)

 63. Haluaisin lukea enemmän niistä hetkistä ja tilanteista, kun muutoksesi konkretisoitui. Siitä kun oivalsit, että onnellisuus lähtee itsestä eikä muista. Mitä kaikkea konkreettisesti elämässäsi muuttui?
  Ihana blogi sinulla, kiitos 💎❤️

 64. Hetkittäin sitä iloa, voimaa ja uskoa parempaan täytyy hakea. Sitä vahvistamaan sekä minulle että ystävälleni toivoisin ❤️

 65. Itseäni kiinnostavat eniten painonhallinta- ja ”elämän hallinta” – jutut. En juokse (tai edes haaveile juoksevani vaikka painoa saisikin reilusti alas), joten ne jutut tulee lähinnä silmäiltyä nopeammin, mutta muut jutut kiinnostavat sitäkin enemmän.

 66. Voi kuinka viisaita sanoja ❤️ Tuntuu, että yleensä aina unohtaa muistuttaa itseään siitä miten hyvin kaikki on. Ja että asioihin voi suhtautua rennon rauhallisesti, eikä aina sähähtää joka asiasta 🤔
  Sain itseni tänään monen vuoden tauon jälkeen aivan totaalisen rapakuntoisena ulkojumppaan. Kiitos sinun juttujen lukemisen ja niistä saamani kannustuksen!
  Samalla aihe-setillä jatkossakin, kiitos!

 67. Sulla on älyttömän inspiroiva blogi! Juuri samoja aiheita, joista jo nyt kirjoitatkin: hyvä arki, asioiden (joita ei voi muuttaa ja jotka kuitenkin esim hävettää)(joita muut ihmettelee ja kyseenalaistaa) hyväksyminen, vaikeuksista oppiminen. Tässä ainakin muutama aihe!

 68. Kiva lukea ihan normi elämästä, niin hyvistä kuin huonoista päivistä. Myös kaikki treeniin ja hyvinvointiin liittyvät jutut innostaa. Erityisen mukavaa olisi päästä kuuntelemaan sinua jonnekin 👍

 69. Kyllä tuo sinun elämäntapamuutoksesi ja upeat positiiviset ajatuksesi vain jaksavat kiinnostaa! ❤

 70. Kaikki mitä kirjoitat on hyvää. Tänään oli super huono sää juoksulle mutta muistin sun yhden jutun kun olit käynyt juoksemassa melkein samanlaisessa säässä ja tänään lähdin lumisateeseen juoksemaan. Vauhti ei ollut hurjaa mutta se voittanut olo kun lenkki oli tehty. Huono sää ei ole este lenkille. Asenne voi olla.
  Joskus voisit kirjoittaa miten teet arkimeikin ja miten hoidat ihoasi.

 71. Toivottavasti jatkat samanlaisten havaintojen tekemistä! Tekstejäsi lukiessa olen saanut monia oivalluksia.

 72. Odotan postauksiasi juoksemisesta ja erityisesti siitä pitkästä saaristojuoksusta. Blogisi on hurjan inspiroiva ja asennetekstit kimaltavat!

  Mahtavaa alkanutta viikkoa!

 73. Hei Jenny, asiat, joista jo kirjoitat kiinnostavat ja niitä on kiva lukea! Ulkotreenit, kuntopiiri tms. olisi kiinnostava aihe 😊

 74. Haluaisin lukea lisää itsevarmuudesta ja -luottamuksesta uusien haasteiden äärellä. Siitä miten me naiset emme aina osaa vaatia tarpeeksi. Ollaan liian kilttejä.
  Kiitos koukuttavasta blogista! Toivon, että onni suosii minua.

 75. Haluaisin lukea vielä lisää hyväksyvästä suhtautumisesta omaan kehoon sekä riittämättömyyden tunteesta.

 76. Juoksemista en ole koskaan harrastanut, mutta olen jäänyt vähän niinnuin koukkuun sun postauksiin juuri tuon sinun positiivisuuden ja elämänasenteen vuoksi. Täytän tammikuussa 40v ja olen päättänyt tehdä tästä viimeisestä 3kymppisestä positiivisuuden ja hyvinvoinnin vuoden, välillä horjuu, mutta suunta on ollut lupaava. Olen hyvin kiinnostunut ylipäätään meidän ”varhais-keski-ikäisten” elämäntapamuutos-blogeista ja ig stooreista. Eikähän sitä tiedä, vaikka joskus vielä juoksisinkin, vaikka olen aina sanonut, että ”niin kiire mulla ei ole, ettäkö juosta tartteis” 😉 Eli jatka samaa mallia, positiivista ja elämänmyönteistä asiaa 😍

 77. Itsestä pitäminen, hyväksyminen, itsensä rakastamisen oppiminen. Yksinäinen elämä, ulkopuolisuus, mielenterveys. Rakkaudeton, parisuhteeton, lapseton elämä + mielekkyys.

 78. Elämänmyönteiset ajatuksesi auttavat monessa tilanteessa, kirjapaketti olisi enemmän kuin toivottu! Juuri tästä kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista haluan lukea jatkossakin!

 79. Haluaisin lukea ajankäytöstä / arjen hallinnasta ruuhkavuosien keskellä. Eli käytännön vinkkejä kuinka löytää aikaa itsestä huolehtimiseen. :)

 80. Kiitos ihanista elämänmakuisista jutuista.
  Monta mutkaa on ollut omassa elämässä matkassa ja niistä yritän selvitä. Siksi mielelläni luen juuri näistä hetkistä kun itse olet oivaltanut asioita ja miten olet päässyt ikävistä asioista irti ja saanut iloa elämääsi!

 81. Osu ja uppos tämäkin juttu👍 Lisää tälläisiä plus iloa ja energisyyttä, motivaatiota ja itsetunnon kohotusta. Oot ihanan positiivinen ❤

 82. Liikunta ja ruoka, terveelliset elämäntavat kiinnostaa. Myös henkisen puolen kirjoitukset, kuten tämä kiinnostaa. Aika hyvä paketti on tämä blogisi ja samanlaista toivon jatkossakin! :)

 83. Täytän joulukuussa 40 ja olen päättänyt, että olen silloin paremmassa kunnossa kuin vuosiin. Myös juoksun haluan taas mukaan arkeeni. Joten samaistun hyvin näihin sinun jo nykyisiin kirjoituksiin ja niistä saan myös tsemppiä. Negatiivisuus vaivaa itseäni usein ja heitän helposti hanskat tiskiin. Eli samoja teemoja olisi mukava lukea jatkossakin. :)

 84. Haluaisin lukea siitä, miten asettaa itselleen ja elämälleen tavoitteita asioista joita haluaa saavuttaa ja tehdä ja ylipäätään miten löytää elämässä se oma intohimo ja suunta?

  Voi että tämä kirjapaketti olisi mahtava saada, toivottavasti onni suosii! :)

 85. Olen uusi lukija, joten saatan kahlailla vanhoja tekstejä läpi. Mielelläni luen kaikkea juoksuun liittyvää, mutta myös näitä tsemppaavia tekstejä, joista saa voimaa epäröidessä itseään. Ehkäpä itsetunnon vahvistamisesta voisit kirjoittaa ( tosin en tiedä ootko jo kirjoittanut😁)

 86. Hyvinvoinnnin aakkosista. Liikunnasta, terveellistä ravinnosta ja painonhallinnasta haluan lukea. Liikuntavinkkejäkin otan mielelläni vastaan.

 87. Tykkään blogistasi juuri tällaisena. Sillä olen itse aika samassa tilanteessa juuri nyt, kun sinä olet ollut blogia aloittaessasi. Näistä kirjoituksista saan voimaa, kun usko itseeni horjuu. Ja kun elämässä vain on näitä vaikeita asioita niin lisä annos positiivisia ajatuksia olisi paikallaan 😊 Jos nyt jotain pitää toivoa niin, ehkä ruoka juttuja muutama lisää, mutta ei missään nimessä ruoka blogia tästä 😉
  -Hanna –

 88. Mulla on ollut välillä motivaatio hukassa, välillä toivo, välillä usko itseen. On ihanaa lukea näitä sun kirjoituksia, koska sulla on todellakin kokemuspohjaa samoista asioista, ja on todella helppo samaistua näihin juttuihin. Jatkathan samaan malliin <3 Niistä saa ihan parasta ajattelemisen aihetta.

  Vaikka en juoksua harrasta, niin nekin jutut tulee lukastua läpi. Oikeastaan ihan siksi, että motivaation löytäminen ja pitkäjänteisyys ei todellakaan ole mun parhaimpia puolia, mutta yritän imeä sitä virtuaalisesti ruudun läpi :)

 89. Luen mielelläni hyvän elämän rakennuspalikoista, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista yms. Kirjapaketti tulisi siis justiinsa oikeeseen osoitteeseen. =)

 90. Kirjoitat jo nyt niistä aiheista mistä haluan lukea, monesti mietin että
  Miten taas osui ja upposi!
  Juoksusta toki aina haluaa lukea ja ennenkaikkea tällä hetkellä kiinnostaa työmatkajuoksu.
  Haluaisin lukea myös suorittamisesta irti päästämisestä, itsensä vertaamisesta muihin, toki olet näistä jo kirjoittanutkin.
  Lisäksi kiinnostaa ulkopuolisuuden tunteen kokeminen sekä miten olla täysin oma itsensä porukassa.

 91. Kaikkein mieluiten luen yllä olevan kaltaisia postauksiasi. Kuten olen pari kertaa sinulle kommentoinutkin, ajatuksesi ja tapasi kirjoittaa ovat sellaisia, jotka uppoavat minuun täysin. Saan teksteistäsi valtavaa tsemppihenkeä. Olen kirjoittanut muutaman postauksesi otsikonkin muistiin, jotta voin palata niihin myöhemmin :)

 92. Kiitos! Kovasti yritän opetella pois negistelystä (olen juuri se, joka kiroaa lumisadetta/nenän edestä mennyttä bussia/niitä kuuluisia lattialle levinneitä kahvinporoja…). Mulla on ollut sun kirjat nyt muutaman kuukauden ”ikuisuuslainassa” kirjastosta, ja yritän kovasti opetella uutta, kevyempää tapaa suhtautua elämään :)
  Lukisin mielelläni lisää arjen ja liikunnan yhdistämisestä, mistä repiä ne muutamat tunnit sille niin tärkeälle liikkumiselle? Olet huippu!

 93. Hienosti ja aidosti kirjoitat itselleni kolahtavista asioista. Pyydän vain jatkamaan samaan tapaan, ja kiitän.

 94. Kiitollisuuden säännöllinen harjoittaminen auttaa niin paljon itsen ja oman elämän arvostamista. ❤
  Sinä ìnspiroit minua, kiitos😘

 95. Tällä hetkellä elämä on todellakin liikaa ja vaikka kuinka yritän vetää henkeä välillä niin uusi hyökyaalto upottaa samantien. Hetken kuvittelee selvinneensä ja hieman hymyilee niin sama tuska vyöryy toisesta suunnasta. Nyt on kaikki elämän osa-alueet myrskyn kourissa eikä loppua näy vaikka kuinka toivon joka uneton yö edes jonkin palan pian helpottavan. Mikä tahansa tuki tai kirjoituksesi antaa pienen toivonmurun,että jonain päivänä on väkisinkin sateenkaaren aika ja voin taas hengittää. Syvillä uusilla haavoilla ja auki revityillä vanhoilla arvilla vaan henki edes pihisee. Kiitos Siulle.❤

 96. Itsensä voittamisesta on kiinnostava lukea, olet todella inspiroiva 💕 Se kiehtoo vaan että ihminen pystyy mihin vain jos itse uskoo itseensä.

 97. Kirjoitat niin omaa elämääni läheltä liippaavista aiheista, että ajatuksiasi on mahtava lukea. Huomaa ettei olekaan niin yksin kaikkien vastoinkäymisten kanssa ja että ne on mahdollista kääntää voimavaraksi.

 98. Haluan lukea juuri niistä aiheista, joista nyt kirjoitat. Muita toivomuksia minulla ei ole. Juokseminen ei ole minua varten, mutta muuten aiheesi koskettavat, melkeinoö ketä tahansa lukijaa.

 99. Tällä hetkellä suren pois nukkunutta äitiäni. Mietin surun olemusta, miten se muuttuu, milloin se helpottaa, milloin tämä pala kurkustani lähtee pois. Joskus voisit blokata vaikkapa surusta….

 100. Kiitos Jenny ajatuksistasi 💜 Tahtoisin lukea tunteista, oman itsensä löytämisestä ja ihan tavallisesta arjesta.

 101. Olet ollut monta vuotta minulle iloa, uusia näkökulmia ja vertaistukea. Kiitos, kiitos, kiitos! Jatka siihen suuntaan kun sinusta tuntuu hyvältä!

 102. Joskus elämä on liikaa. Kyynelten läpi luin tekstiäsi. Jatkossakin haluan lukea vastaavia sekä tietysti juoksusta.

 103. Kiitos jälleen herättelystä , näiden kysymysten kanssa painiskelin pääsiäisen aikaan 22 vuotta sitten . Silloin päätin , ettei kukaan enää ” kävele mun yli ja kynnysmatoksi en enää suostu”. Nöyrryin ja pyysin apua ja siitä alkoi mun oma eheytyminen . Yksin en olisi selvinnyt näin vahvaksi kun nyt olen.

 104. Kiitos Jenny, kaikki kirjoituksesi kolahtavat hyvällä tavalla:)
  Ylläoleva teksti antaa voimaa ja toivoa meille arjen ongelmissa ja elämän epäkohdissa kamppaileville. Toivon lisää näitä tsemppaavia tekstejä suoraan tosi elämästä:) Olet myös innostava esimerkki meille ikuisille laihduttajille ja laiskamadoille, joten toivon edelleen myös terveempään elämänhallintaan inspiroivia juttuja:D
  Hyvää kevään jatkoa sinulle!

 105. Selviytymisestä elämän vaikeuksista, yritän parhaillaan rakentaa uutta elämää täydellisen stopin jälkeen. Koska kaikkeen entiseen en enää pysty (vamma) niin teen sen mihin pystyn eli itseni hoitamiseen niin psyykkisesti kuin fyysisesti ja näihin liittyen kaikki mahdollinen kiinnostaa😊 Ihanaa kesää sulle☀️

 106. Haluaisin lukea lisää siitä, miten jaksaa joka päivä pysyä päätöksessä elää terveellisesti ja ajatella myönteisesti.

 107. Pyydä ja auta, anna anteeksi ja keskity olennaiseen. Monta krt sitä välillä kompastuu… mutta sitten nousee aina vahvempana ylös… ☀️

 108. Itsensä voittamisesta. Pelkojen kohtaamisesta. Tunteiden tunnistamisesta. Tunteista puhumisesta. Parisuhteen haasteista. Minuuden löytämisestä, etsimisen keinoista.

 109. Jenny, kirjoitat jo valmiiksi juuri niistä asioista, joista haluan lukea. Minun on vaikea keksiä mitään lisää. Nautin kirjoituksistasi suunnattomasti; joskus ne lohduttavat, joskus inspiroivat ja joskus tuovat muuten vaan hyvän ja rauhallisen olon. Iso kiitos ❤

 110. Nämä henkisen jaksamiseen liittyvät jutut kiinnostaa. Osaat myös niistä niin kiinnostavalla ja helposti samaistuttavalla tavalla kirjoittaa.
  Ja kaikki painonhallintajuttusi luen tarkkaan 😁
  Olen saanut innostusta ja tukea monista kirjoituksistasi.-kiitos!

 111. Olipa upea oivallus, kun elämä on liikaa! Haluaisin lukea siitä hetkestä on toivo sarastaa, mutta ei oikein osaa kohdistaa katsettaan haluamaansa suuntaan, kun ei kertakaikkiaan tiedä mikä se olisi! Kun pimeyden jälkeen innostuu koko sydämestään jostain ja lähipiiri onkin tahmeana siitä.

 112. Haluaisin lukea ihan siitä tavallisesta arjesta. Se palauttaa oman arjen oikeisiin mittasuhteisiin kun joku uskaltaa kertoa elämästään kaunistelematta. Vaikka kuinka tietää ettei kenenkään arki ole jatkuvaa glamouria niin siihen julkiseen kuvaan on vaan niin helppo uskoa. Ja samalla velloa omissa nurjan puolen tunteissa kun oma elämä ei olekaan niin hohdokasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *