Tule juoksemaan kanssani Fuck Cancer Run -tapahtumaan 21.4.!

Mikä on parempaa kuin juokseminen? No juokseminen niin, että tekee itsensä lisäksi hyvää myös muille! Nyt haastan sinut! Tule juoksemaan mun kanssa Fuck Cancer Run -tapahtumaan 21.4. ja ilmoittaudu vaikka heti!

Vaikka kevät tulee olemaan täynnä tekemistä ja kevään, kesän ja syksyn juoksulukkarikin täyttyy uhkaavaa vauhtia, vastasin ilomielin kyllä, kun minua kysyttiin Fuck Cancer Run Ambassadoriksi. Ja fiffiu sentään, vaikken nimikkeiden perään olekaan, niin tuo jos mikä kuulostaa hienolta titteliltä! Pakko sanoa, että olen todella otettu ja imarreltu. On hienoa päästä juoksemaan juuri tässä tapahtumassa. On ihan mahtavaa, että noin merkittävä taho on edes noteerannut, että minä pieni ihminen, juoksen ja voisin myös jeesata juoksemalla.

Juokse säkin!

Mitä se ambassadorius sitten tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että olen mukana juoksemassa Helsingissä lauantaina 21.4. järjestettävässä Fuck Cancer Runissa. Itse juoksen tapahtumassa kymmenen kilometrin lenkin ja kaipaan juoksuseuraa! Jos kymppi kuulostaa turhan pitkältä tai ei muusta syystä napostele, voit juosta tapahtumassa myös viisi kilometriä tai kilometrin, hienoa, että voi valita fiiliksen ja kuntotasonkin mukaan.

Juoksu on itselleni nykyään taas niin luonnollinen osa elämää, suuri rakkauteni ja intohimoni kohde ja jos juoksemalla voin auttaa muita, niin todellakaan en joutunut kahta kertaa miettimään, lähdenkö ambassadööriksi. Ensimmäinen muistikuva syövästä sen sijaan tulee alakouluajoilta lapsuudesta, kun äitini paras ystävä sairastui syöpään. Mieleeni on jäänyt erityisesti äitini läsnäolo ystävänsä luona sairaalassa hänen viimeisinä päivinään ja suru, joka leijui ilmassa kuoleman jälkeen. Vaikka olin vasta lapsi, enkä varmasti käsittänyt tapahtuneen lopullisuutta, niin minua suretti se, ettemme enää voineet kyläillä ystävättären mökillä, jonka naapurissa olin muun muassa saanut pidellä sylissäni vastasyntyneitä pikkupossuja. Kyllä, pikkupossuja! Kaikkea sitä lapsen mieleen voi jäädä, vaikka sitten kuolemasta.

Syöpää on esiintynyt niin omassa ystävä- kuin tuttavapiirissäkin viime vuosina liiankin tiuhaan eikä kukaan meistä voi tietää, kuinka paljon terveyttä tai sairautta saa osakseen tässä elämässä. Loppuvuodesta kuulin ilouutisen, kuinka eräs ystävä oli selättänyt ärhäkän suolistosyövän. Muutama päivä sitten eräs sukulaiseni sai puhtaat paperit rintasyöpää sairastettuaan ja myös onneksi tervehtyneen ystävän diagnoosista tuli kuluneeksi juuri viisi vuotta. Vaikka syövältä säästyisi itse, niin aina tuntee jonkun, joka juuri käy läpi hoitoja tai on juuri saanut kuulla olevansa terve. Siksi juoksen Fuck Cancer Runissa. Koskaan ei voi tietää, kehen syöpä iskee, kehen ei. Elämä on epävarmaa, mutta itse pyrin elämään pelkäämättä liikaa. Toki on hyvä muistaa olla kiitollinen terveydestä ja itsekin pyrin arvostamaan sitä arjessa paljon, mutta lisäksi aina jos on mahdollisuus tukea hyvää asiaa ja vieläpä jollain omaan elämään sillä hetkellä sopivalla tavalla, niin mielelläni olen mukana.

Syöpä koskettaa aina, oli kyse sitten minkä ikäisestä ihmisestä tahansa, mutta erityisen rankalta syöpä tuntuu silloin, kun se iskee lapseen tai nuoreen, jolla pitäisi olla koko elämä edessään ilman huolia ja murheita. Ja vaikka juoksemalla ei saa muiden huolia ja murheita pois tai niitä edes pienennettyä, on ihan mahtavaa, että juoksemalla voi auttaa rahallisesti ja osoittaa, että olen täällä, olemassa. Kaikki Fuck Cancer Runin tuotot ohjataan Sylva Ry:lle, joka tukee syöpään sairastuneita lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään.

Fuck Cancer Run järjestettiin viime vuonna Helsingissä ensimmäistä kertaa, ja silloin räntäsateessa pinkoi lähes 400 tyyppiä. Veikkaan, että tänä vuonna lukema on viime vuotista isompi ja siihen me voimme yhdessä vaikuttaa. Tuplataanko se? Alun perin ajatus Fuck Cancer Runista lähti liikkeelle erään vapaaehtoisen ideasta, ja tapahtuma järjestetäänkin yhä lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin. Jos juokseminen ei houkuttele, mutta haluat olla mukana tekemässä hyvää, tervetuloa vapaaehtoiseksi. Jokainen käsipari voi auttaa sillä omalla, itselle sopivimmilla tavalla! Fuck Cancer Run on osa valtakunnallista ja nykyään myös kansainvälistä Fuck Cancer -kampanjaa, jonka tarkoituksena on nostaa esille syöpään sairastuneiden nuorten tarinoita, levittää syöpätietoisuutta ja tehdä Sylva ry:n työtä näkyväksi.

Juoksutapahtumissa parasta on tietenkin se, että saa juosta, mutta juoksutapahtumasta erityisen tekee tapahtuman fiilis ja tunnelma. Uskon, että tällaisessa hyvän asian tapahtumassa tunnelma on vielä enemmän huipussaan ja odotan innolla, että pääsen laittamaan jalkaa toisen eteen hyvällä fiiliksellä.

Tule säkin!

Jenny

*INSTAGRAMISSA*

Lue myös

Ensimmäinen maraton on mieletön kokemus

Jos pyytää vähän, saa vähän

Ensimmäinen ultrajuoksu odottaa!

Talvijuoksu – jee vai yök?