Hyvä arki, juoksu, Treeni

Vanhasta eroon vai tavoitetta kohti? Suosittelen jälkimmäistä!

Jos vuosi sitten joku olisi sanonut, että starttaan vuoden 2018 ensimmäisen päivän puolimaratonilla, olisin varmasti ollut, että just joo. Mutta niin siinä kävi: tämän viikon pitkä lenkki osui heti maanantaille, koska juoksu tuntui kulkevan. Intuitiolla lähdin liikkeelle ja 21.3 kilometriä tuli vedettyä peruskuntosykkeillä hyvällä fiiliksellä aikaan 2 tuntia ja 13 minuuttia sisältäen liikennevaloissa seisoskelut. Ja kun miettii, mistä lähdin vuosi sitten liikkeelle, niin jestas sentään!

Huomasin taas, että on iso ero siinä, miten asioista ajattelee. Ajatteleeko jatkuvasti sitä, mistä haluaa eroon tai mistä haluaa irrottautua, vai ajatteleeko sitä, mitä kohti haluaa olla menossa ja mitä haluaa lisätä arkeensa?

Että haluaako eroon huonosta kunnosta vai haluaako jaksaa juosta vaikka sitten viisi kilometriä, kympin tai puolikkaan? Päättääkö esimerkiksi tänä vuonna tehdä vähemmän töitä vai ehkä sittenkin mieluummin päättää viettää enemmän vapaa-aikaa ja tehdä itselle tärkeitä, työn ulkopuolisia juttuja? Haluaako vähentää eri asioista stressaamista ja keskittyä murehtimisen sijaan myönteiseen ja kehittää sitkeän luoton siihen, että asiat järjestyvät? Miettiikö, miten ihmeessä aika riittää kaikkeen vai priorisoiko asioita niin, että itselle tärkeille asioille löytyy aikaa? Yrittääkö tiukan itsekurin voimin nousta sohvalta ja irrottautua suklaalevystä vai pyrkiikö sen sijaan lisäämään arkeen enemmän liikettä ja vaikkapa kasviksia? Puristeleeko keskivartalon kellukettaan epätoivoisena vai miettiikö sitä tervettä kehoa, minkä kyllä jokainen voi saavuttaa?

Mutta mitä kohti – sinä päätät!

Itse aloitin vuosi sitten matkan kohti loppuelämän kesäkuntoa, terveempää, vahvempaa ja voimakkaampaa kehoa. Sen sijaan, että olisin puristellut liikakilojani ahdistuneena, miettinyt, mistä kaikesta ruoasta joudun luopumaan tai miten jäätävä urakka on saada 85 kilosta parikymmentä karistettua, tajusin silloin pohtia, mitä saan lisää elämääni elämänmuutoksen myötä: lisää liikettä, enemmän kasviksia, monipuolisempaa ruokaa, terveemmän ja energisemmän olemuksen, lisää virtaa, paremmat unet, enemmän jaksamista perheen kanssa.

Päätin, että siirryn jotain uutta kohti mieluummin kuin hankkiudun eroon vanhasta ja epäsopivasta. Uskon siihen, mitä Kaija Juurikkala joskus totesi, että ei ole loppuja, on vain uusia alkuja.

Jos tämän vuoden teema yksi teema on I’ll see it when I believe it eli näen sen, kun uskon siihen, toinen olkoon se, että suuntaan katseen tavoitteisiini, enkä jumita lähtökohdassa. Tämäkin saattaa toimia muuten ihan missä tahansa elämänalueella: työnhaussa, opiskelupaikan hankkimisessa, ihmissuhteissa, raha-asioissa, painonpudotuksessa, liikunnan lisäämisessä.

On aika vaikea saada myönteisiä tuloksia, jos mieli junnaa siellä negatiivisella puolella pelkäämässä, murehtimassa, vellomassa, epäilemässä.

Sen sijaan voi uskoa ja luottaa.

Eikö?

Mahtavaa tätä vuotta! Mitä ajatuksia?

Jenny ***INSTAGRAMISSA***

Lue myös:

Jos ei ole aikaa hyvinvointiin, onko aikaa voida huonosti?

Tee jotain toisin, niin onnistut

16 kiloa pois, näin ruokailuni ovat muuttuneet 9 kuukauden aikana

10 syytä osallistua juoksukouluun

6 thoughts on “Vanhasta eroon vai tavoitetta kohti? Suosittelen jälkimmäistä!

 1. Ymmärrän sun pointin oikein hyvin! Toisaalta: uuteen siirtyminen vaatii väkisinkin jonkun vanhan asian heivaamista, mutta oleellistahan on just toi, että ei ahdistuneena mietitä, mitkä kaikki asiat ovat nyt huonosti, vaan keskitytään siihen, mitä niiden tilalle voi saada.

  Jälleen kerran ajatuksia herättävä kirjoitus <3 Kirjoitin oman blogin puolelle just (sun ja parin muun blogin innoittamana) oman "5 asiaa vuodelle 2018" -postauksen. Oli mielenkiintoista miettiä, mitä kaikkia asioita kohti haluan mennä (ja toisaalta myös sitä, minkä säilyttäminen on tärkeää).

  Kivaa keskiviikkoa sulle Jenny :)

  1. Kiitos Emma! Joo, kaikki ei mahdu elämään samaan aikaan ja kun uusia juttuja tulee, jostain vanhasta pitää luopua. Mutta aina se luopuminen ei ookaan huono juttu, vaikka aluks voisi tuntua siltä. Ja nyt kun mietin, niin juuri koskaan se vanhasta luopuminen ei lopulta ole ollut huono juttu, vaan päinvastoin, tosi hyvä :)

   Sun postaus oli tosi kiva! Nyökyttelin sitä lukiessa ja kerrankin sain aikaiseksi kommentoida. Mun pitää aktivoitua siinä!

   Mahtavaa keskiviikkoa! Tulispa lunta tai vähän talvea meille <3

 2. Tuhannet kiitokset taas ajatuksen jakamisesta ❤ Nää tulee aina kuin tilauksesta oikeeseen hetkeen ja toimii kuin energiasateena 😍☄ Sun blogi ja viime viikkoiset postaukset ovat olleet mulle henkilökohtasesti todella suuntaa muuttavia ja voimaannuttavia.
  Mä olen ollut juuri se tyyppi joka puristelee ahdistuneena uimarenkaitaan ja superahdistuneena listaa asioita mistä JOUTUU luopuu ja kuinka hirvittävä urakka on edessä ja juuri sen kaiken ajattelumallin-ja toiminnan takia kaikki hyvät yritykset on tyssännyt kuin seinään alle 2vko:ssa. Mutta nyt on toisin. Päätin niin! Loppuelämän matka alkoi jo ennen joulua ja eilen juuri kirjasin mitä kaikkea olen tehnyt toisin, listassa oli yllättävän paljon rivejä 😊 Siinä oikeasti auttoi suunnattomasti eräs sun joulukuinen postaus jota lukiessani havahduin aivan kuin olisin itsestäni lukenut.
  Se herätti mut ja muutoksen tie alkoi. 😇❤ pieniä muutoksia olen kokonaisvaltaisesti tehnyt henkiseen ja fyysiseen puoleen ja olen voinut viime viikot hyvin! En edes muista koska viimeksi olisin voinut näin. Kiitän sua sydämmestäni että olet jakanut elämääsi niin avoimesti ja olen saanut siitä voimaantua ja uuden suunnan elämälle ❤

  1. Kiitos Heiune itsellesi kauniista sanoista! Menin ihan kananlihalle hyvällä tavalla, kun luin kommenttiasi. Aivan ihana juttu, ja niin mahtavaa, että säkin olet nyt sillä muutoksen tiellä, mitä olet elämääsi kaivannut.
   Kiva, että olen voinut insproida, mutta kyllä se viime kädessä olet sinä itse, jota sun pitää myös muistaa kiittää. Ja kun jaksat nyt alun ja maltat ja vaikka heti ei tapahtuisikaan isompia, niin se palkinto siellä kyllä kurkkii jo. Saattaa tulla nimittäin niitä kärsimättömiä hetkiä, mutta kun vain jatkaa valitsemallaan tiellä, niin se kyllä kannattaa. Ja mä tiedän, että säkin sen tiedät.
   Kaikkea ihanaa ja hyvää sulle uuden vuoden alkuun <3 U rock!

 3. Kiitoskiitoskiitos miljoonasti ihanista ja raikkaista teksteistäsi! Jostain kumman syystä löysin blogiisi vasta nyt, mutta olen nyt parin päivän ajan ahminut postauksia ja ammentanut voimaa ja inspiraatiota kirjoituksistasi.
  Olet idolini ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  Kaikkea hyvää alkavaan vuoteen!

  1. Kiitos Heidi ihanasta viestistä ja että jätit kommentin!
   Todella mahtava kuulla, jos olet saanut inspiraatiota. Kun ei se oman elämän muuttaminen lopulta ole vaikeaa, se vain vaatii oikeaa ajoitusta ja sitten niitä pieniä tekoja ja muutoksia ajattelussa.
   Kiitos toivotuksista, samaa toivon sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *